Zonguldak Belediye Meclisinin Haziran ayı ikinci birleşimi Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi. Yoklama ve açılışın ardından sırasıyla okunup oylanan gündemde, 7'nci madde meclisi karıştırdı.

Avrupa Birliği Çevre programları kapsamında "Nüfus kaybeden kentler için akıllı büzülme önerileri" isimli projede yer alacak 7 ülkeden seçilecek iller  arasında Türkiye'den Zonguldak seçildi. Meclis gündeminin 7'inci maddesinde yer alan proje, MHP ve CHP'li meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu. Tartışmaya bağımsız meclis üyesi Turan Demirtaş da katıldı.

 

Türkçeye çevrildiğinde 'büzülme' anlamına gelen proje, MHP'li Salih Alemdar ve bağımsız üye Turan Demirtaş tarafından eleştirildi. Zonguldak'a hiçbir fayda sağlayamayacak olmasının dışında Zonguldak'ı bitirmek için hazırlanmış bir proje olduğunu iddia eden Demirtaş'a, MHP'li Salih Alemdar'dan destek geldi. Alemdar, proje kapsamında yurt dışına çıkacak olan kişi sayısının sadece bir temsilci olabileceğinin yazılı olarak belediyeye bildirildiğini söyledi.  Buna rağmen 2 AK Parti, 8 tane CHP'li meclis üyesinin kurula seçilmiş olmasını maddi olarak doğru bulmadığını bunun belediyenin iyi düşünüp onaylaması gerektiğini ifade etti. Alemdar AK Partinin 1 üye ekleyebildiği listede neden sonradan değişikliğe gidilip sayının 2'ye çıkartıldığını sorarken, "Yoksa anlaşmaya mı varıldı? Neden MHP'den bir üye bile yokken AKP'de sayı birden ikiye çıkartılıyor?" ifadelerini kullandı.

Alemdar'ın bu sözü AKP'li üyeler tarafından tepkiyle karşılandı. AKP'li grup sözcüsü Abdullah Karagüzel, "AK Parti hiç bir zaman anlaşma yapmaz. Yalnız doğrunun yanındadır. Bize özür dilemek zorundasınız..." dedi.

Toplantının sonuna doğru sinirler iyice gerildi. MHP ve Demirtaş'ın ret oy verdiği madde, oy çokluğuyla kabul edildi. 

Başkan Akdemir tarafından sonlandırılan meclis toplantısı sonrasında da gerginlik bir süre devam etti. MHP'li Alemdar, Akdemir kürsüden indiği sırada yanına giderek konuşmaya çalıştı. Uzayan konuşma zaman zaman gerginlikle devam ederken Akdemir'in Alemdar'ı ikna etme çabalarının nafile olacağı da dikkatlerden kaçmadı

Proje kapsamında "Yerel Danışma Üyeleri Toplantısı"na katılmak üzere belirlenen isimler şu şekilde

Muharrem Akdemir 

Özberk Papila

Sertan Bacak

Selçuk Hasdemir

Erhan Darende

Tayfun Albayrak

Necati Akkaş

Bora Başaran

Ferdi Demirci

Şengü Şerare Tortu  

(Haber: Derya Aktaş)

 

 

Editör: TE Bilisim