Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TTK'da çalışan ve işe giriş yıllarına göre aynı işi yaptıkları halde iş arkadaşlarından maaşları düşük olan işçilerle buluşarak bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda tek tek işçilerin iş tanımlarını, aldığı maaşları not alan Yavuzyılmaz; hali hazırdaki uygulamanın, anayasanın eşitlik ilkesine, insan haklarına ve iş barışına aykırı olduğunu belirtti.

İşçilere konunun takipçisi olacağının ve seslerini meclise taşıyacağının teminatını verdi. Madenlerin güvenliği açısından kritik önemdeki departmanlardan olan alev sızdırmazlık servisi, kalite kontrol servisi gibi yerlerde çalışan uzman statüsündeki yaklaşık 700 işçinin bu sorununun acil olarak çözülmesi gerektiğini söyledi.

Yavuzyılmaz toplantıda; "Bu sorunun kaynağı 2006 yılında yapılan toplu iş sözleşmesine koyulan 51. Maddedir.
51. Maddenin toplu iş sözleşmesinden kaldırılması gerekmektedir. Kıdem ve çalışma yıllarına göre ücret farklılıkları muhakkak ki olabilir ancak bu ölçü bir işçinin 2200TL alması, aynı işi yapan diğerinin 3500TL alması gibi bir fark olamaz, düşük maaş alanların maaşları yükseltilmelidir, kul hakkı yenmemelidir, ayıptır" dedi.

İşçiler Yavuzyılmaz'a daha önce işçilerden hazırlanmasını talep ettiği, işçilerin açtıkları davalardan kurumlara verdikleri dilekçelere, GMİS'ten aldıkları resmi yazılardan iş sözleşmelerine kadar geçen tüm sürecin arşivi olan bir dosya verdiler. İşçiler, Yavuzyılmaz ayrıca Vali Çınar ile yaptığı görüşmesinde "eşit işe eşit ücret" konusunu dile getirmiş, işçilerin hakları için destek istemişti.

Editör: TE Bilisim