CHP yenilik arayışları ile merkez ilçe başkan ve yönetimini belirlemek için sandığa giderken Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi, Zonguldak'ın bütün şehir kapsamına alınacağını açıkladı.
Bu durumda halen CHP'de olan Zonguldak Belediyesi'nin ilk seçimde CHP'den AK Parti'ye geçmesi için de düğmeye basılmış oldu.
Dört adaylı CHP'de ise Fikret Zaman ve Ebru Uzun kanadı Muharrem Akdemir'i yeniden aday gösterebilme umuduyla sandıkta yarışıyor.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in önceliği Fikret Zaman ve listesi. İkinci alternatifi ise Ebru Uzun. Ebru Uzun kanadında yer alan bazı delegelerin seçim sırasında Fikret Zaman'a yönlendirileceği yönünde pazarlıkların yapılması da dikkat çekiyor.
Ereğli'de parçalanmanın önüne geçebilmek için tek adayla seçime giden CHP'nin Zonguldak Merkez ilçede 4 adayla seçime gitmesi tabandan da tepki çekiyor.
CHP'liler en çok şu sorulara yanıt arıyor
Bir
CHP, Ereğli ve diğer ilçelerde başardığını merkez ilçede neden başaramadı? Neden dört liste çıktı?
İki
Zonguldak merkezde 25 yıllık başarısızlığın temelinde ne var?
Üç
Tüm tepkilere karşın Muharrem Akdemir'i Zonguldak'a seçtirmeye zorlayanlar yeniden Akdemir'i aday göstererek ne yapmak istiyor?
Dört
Başarısızlıkları kanıtlanmış ve partiye ihanet etmiş kişilerin ittifakı hangi sorunu çözecek, kime yarayacak? Siyasette kişisel başarısızlıkları herkes tarafından bilinen isimlerin birliktelikleri ne kadar inandırıcı? Partiyi kaosa sürükleyenler bu cesareti nereden alıyor?
Beş
Referandum ve adalet yürüyüşünde 50 kişiyi bir araya getiremeyen mevcut merkez ilçe yönetimi bu saatten sonra kaç kişiyi bir araya getirecek?

Ve daha pek çok soru?
Tabandan gelen tepkiler ve soruların nasıl yanıt bulacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim