Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun geçtiğimiz günlerde davetiye usulü  ihalesi gerçekleştirilen Lavuar Alanı Projesi ile ilgili eleştirilerde bulundu.

Ebru Uzun’un açıklaması şu şekilde;

"Lavuar Alanı projesinin ihalesi tam bir muamma halini aldı !

Aralık 2020’de ,26 Şubat 2021 olarak ilan edilen ihale tarihi gerekçe belirtilmeden ileri bir tarihe ertelendi.

Hiçbir ihale ile ilgili açık ,şeffaf ve katılımcı bir yöntemi kabullenmeyen mevcut iktidarın Milletvekilleri, Belediye Başkanı  tuhaf bir şekilde bunu marifet saymayı da sürdürüyor!

En son Lavuar Alanı projesini Milletvekili Sayın Hamdi Uçar tarafından 7 Mayıs 2021 tarihinde TOKİ tarafından ihale edildiğini açıkladı .

Aynı gün bir yerel gazetede sahil  projesini yapan firmanın ‘zarar ettiğini ve işi durduracağını’  ifade eden haberin çıkması üzerine Lavuar Alanı projesinin davetiye usulü ile bu firmaya verildiği ve bundan sonra firmanın işi hızlandırdığı yazıldı.

Milletvekilimiz Deniz Yavuzyılmaz’ın soru önergesi ile Lavuar Alanı ihalesindeki belirsizliği Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a iletti.

Dün yine başka bir yerel gazetede ihalenin Uzun Mehmet Cami’sini  başarılı bir şekilde bitiren Gürsoy Gruba  teşekkür  amaçlı verildi yazıldı.

Tüm bunlar olurken en küçük çalışmayı bile sitesine koyan Zonguldak Belediyesi  Lavuar Alanı ihalesiyle ilgili tek satır yazıp bilgi vermedi.

CHP’li Belediye Başkanları döneminde bu alana yapılacak projeyi ,TTK hazine arasındaki arsa devrini insafsızca engelleyerek yıllarca bu şehri cezalandıranlar , şimdilerde şehri şantiye alanına çevirdik nidalarıyla bu vebalden kurtulmaya çalışıyorlar.

Bu farklı haberler sonucu şehrin en yetkili ağızlarının suskunluğu ,halktan bu kadar kopuk ,halkla bilgi paylaşma tenezzülünde dahi bulunmayan belirsizliklerle dolu bir süreç hiçbir dönem yaşanmamıştır.

Projenin neleri kapsadığı ,kime hangi koşullarda ,hangi bedelle verildiği ,söylentilerin doğruluk derecesi ,bir önceki ihale tarihindeki  erteleme koşulları Zonguldak kamuoyu ile derhal paylaşılmalıdır.

Ben yaptım oldu mantığı ve kolaycılığıyla devletin yönetilmeyeciğini ısrarla 19 yıldır öğrenemeyen ve bunu halka rağmen saygısızca sürdürenleri   şeffaf ,katılımcı, denetlenebilir  , adil ,liyakata dayalı yönetim tarzını yurttaşlarından esirgeyenleri  olası ilk seçimde kaçınılmaz bir yenilgi bekliyor .

Editör: TE Bilisim