AK Parti Zonguldak Teşkilatı, Kozlu ilçesinde vatandaşlarla '67'de 670 AK ekip ile 67 bin el sıkıyoruz' programı çerçevesinde yaptığı seçim çalışmasında, konuşan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Muammer Avcı, Zonguldak’a bugüne kadar yapılan yatırımların bir kısmını vurgulayarak, bu yatırımları vatandaşlara anlatamamanın hatasının kendilerinde olduğunu söyledi.

Vekil Avcı genç çiftleri yalnız bırakmadı Vekil Avcı genç çiftleri yalnız bırakmadı

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Muammer Avcı şöyle konuştu:

“Hemen belirtmek istiyorum ki biz sizlerin kardeşleri olarak beş aday kardeşimizle birlikte il başkan yardımcılarımızla, ilçe başkanımız, ilçe başkan yardımcılarımızla, belde başkanlarımızla, mahalle ve köy temsilcilerimizle kapı kapı bu kutlu dava neferi olarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Ve bu bağlamda hepinizden Allah razı olsun ve hemen aklımdayken şunu söyleyeyim sonra unuturum. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la dün gece geç saatlerde on bire on kala bir telefon görüşmesi yaptık Sağ olsunlar aradılar. Ve buradaki nabzı bize sordular. Bizler de sizlerin adına dedik ki Cumhurbaşkanım bize öyle bir Zonguldak bakiyesi bıraktınız ki şu anda hakikaten karnemiz her anlamda dolu. Ve sağ olsun Ahmet Yavuz Aslan abimiz de bizi o arada videoya çekmiş ve burada dedik ki; Cumhurbaşkanım biz gittiğimiz yerlerde bakın şu anda siz geçtiğimiz günlerde on milyon metreküp doğal gaz salınımı için bir program yaptınız Zonguldak'a. Ve orada on yedi bin kişi vardı. Şimdi bu ana muhalefet lideri burayı doldurdu falan diyorlar ya; bir beldemizde dahi on yedi bin kardeşimizi iftar yaptırmak suretiyle Filyos’umuzda ağırladık.

Dedim ki; Cumhurbaşkanım on milyon metreküp doğal gazın salınımıyla alakalı siz orada bize müjde verdiniz ve inşallah şöyle iki buçuk yıl gibi sabah sonrasında otuz milyon metreküp daha doğal gazla Zonguldak konuşacak. Ve toplamda kırk milyon metreküp.

Bunun yıldaki toplamı on beş milyar metreküp cumhurbaşkanı tüm konutlardaki ihtiyacı siz biliyorsunuz yirmi milyar metreküp bunun yüzde yetmiş beşi Zonguldak'ımızdan karşılanacak. Biz yine enerji üçlüyüz diyoruz dedim.

Ve siz Türkiye'mizin üçüncü Üçüncü büyük deniz limanını Zonguldak'ımızda inşa ettiniz Cumhurbaşkanım. Aynı şekilde yıllarca atıl kalmış bir havalimanınız vardı. Uçuş yapılamıyordu biliyorsunuz. Burayı yine sizin öncülüğünüzde, Cumhurbaşkanımız ve gerekli şartlarda şu anda hizmet vermeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanım biz totalde Zonguldak'ımıza sizin hükümetinizle beraber altmış bir milyar yatırım yaptık. Ve şu anda da Karayolları bağlamında dahi yedi nokta iki milyarlık yatırım yapıldı. Arkadaşlar yedi nokta iki katrilyon demek bu.

Şu anda Zonguldak'ımıza yatırım yapılıyor Bu kadar her tarafı adeta şantiyeye dönmüş bir Zonguldak'la karşı karşıyayız. Bizim karnemiz sağlam olmayacak da kimin karnesi sağlam olacak? Bunlar kimlerin sayesinde? Sizin gibi basiretli, ferasetli, öngörülü insanlarımızın saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza vermiş oldukları destek sayesinde.

Kardeşlerim, il başkanımız geçen gün beni bir konuda hatırlatmamı istedi. Evet doğru. Bizim bir hatamız var. Bir kusurumuz var geçmişle alakalı. Biz Zonguldak'ımıza yapmış olduğumuz hizmetleri maalesef anlatamadık. Bu bizim hatamız. Bakın şimdi hemen şurada burnumuzun dibinde. Eskiler bilirler. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan o keskin virajlı tüneli bilirsiniz. Onlarca insanımız ki ben onlardan bir tane İsmail abimiz var tanıyorum. Sakat kaldı bu abimiz. Yıllarca ölümlü kazaların sakatlanmayla sonuçlanan kazaların olduğu şu tüneller.

Yıllarca yani bugün bu dokuzlu ittifak var ya, dokuzlu neden diyorum? Cumhurbaşkanımız kendisi söyledi. Yediliyi zaten biliyoruz. İki tane de büyükşehir belediye başkanıyla şu anda dokuzlu ittifak var karşımızda. Zillet ittifakı dediğimiz. Şimdi bakın biz iktidara geldik. Seksen yılda cumhuriyetin ilanından sonra, seksen yılında yapılamayan tıp fakültesi farklı seviyeli kavşağı biliyorsunuz. Hastaların olduğu yerde. Oradan şöyle Fatih Sitesi'ne Kozlu'ya doğru girelim. Bin dört yüz altmış sekiz metrelik bir tüp. Ardından iki yüz altmış metrelik dengeli forsül viyadüğü son tüp. Ve geldiniz Kozlu'ya. Biz burayı o zamanki şartlarda yaptık. Bakın şu anda bile devasa bir para. Dikkatinizi çekiyorum. Yüz sekiz milyon liraya mal ettik. Ama maalesef şöyle görkemli bir şekilde hep beraber gidip açılışını dahi yapamadık.

Bizim ayıbımız. Sonrasında her birimiz Ankara'dan bir misafirini getirdiği zaman ya şöyle o Gökgöl Mağarası'nın önünden doğru o metruk, o izbe görüntüyü, teneke Mahallesi diye adlandırdığımız o görüntüyü görmesin misafirim diye. Oraya iki tane altı yüz yirmi metrelik tünel yaptık. Ve o zamanki şartlarda yetmiş iki milyon liraya mal ettik. Fakat biz bunun pazarlamasını, duyurusunu yapamadık, anlatamadık. Bu da bizim kusurumuz.

O yüzden ben şunu söylemek istiyorum. Biz bu hatalara bir daha düşmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız mademki Zonguldak'ımızı altmış bir milyar yatırım yapmış Biz bunları anlatmak zorundayız. Her şey gözünüzün önünde oldu arkadaşlar. Karnemiz sağlam.

Biz gerek Türkiye'nin nereden nereye gelmiş olduğu noktasında, gerekse Zonguldak'ımızın nereden nereye gelmiş olduğu noktasında.

Zonguldak burada, Kozlu belediyemiz burada. Diğer belediyemiz burada. Çaydeğirmeni burada. Başarı hikâyeleriyle doluyuz. Belediye başkanlarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aklıma gelmişken tekrar söyleyeyim. Cumhurbaşkanımızın en son kapatırken sizlere selamım var. Üzerinde kalmasın.

Onu söyleyelim Ve kardeşlerim arkadaşlarım da bu hassasiyeti gösteriyorlar. Ben de bu hassasiyeti göstermek istiyorum. Şu anda biz kolumuza şöyle dağılıp mahallelerde cumhurbaşkanımızın ifadesiyle kapı kapı şöyle dolaşmak için sizlerden müsaade isteyeceğiz. Siz burada bizi burada bir kıyamda durarak, bir Zonguldaklı olarak sizlerden gurur duyuyoruz. Bizleri dinlediğiniz için, bizlere vakit ayırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ve hepinizi en kalbi saygı, sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum.”

Editör: TE Bilisim