Karadeniz Ereğli'de 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Belediye Başkan Aday Adayı olan İş Kadını Buket Müftüoğlu, tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Müftüoğlu, 2009 seçimlerini değerlendirirken, "O tarihte parti kültürünü bilen, altı ok ilkelerine gönülden bağlı, gerçekten kalbi soldan atan on tane genç meclis üyesiyle muhalefette kalmayı tercih ederdim" ifadelerini kullandı.

CHP Parti Binası önünde gerçekleştirilen toplantıya, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Partili aday adayları Semih Özkök ve Erol Çivici, CHP'nin mevcut ve eski yöneticileri ile partililer katıldı.

Tanıtım toplantısının sunuş konuşmasını yapan CHP İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras, Ereğli'de seçimi alacaklarına inandıklarını belirterek, "Bunun yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Beş kıymetli adayımızla el ele, kol kola, gönül gönüle gelerek CHP'yi tekrar Ereğli'de belediye başkanlığını alacak kadrolarla seçime hazırız. Bu seçim Ereğli için olduğu kadar Ülkemiz için de büyük önem arz ediyor. 17 yıldır ülkeyi yöneten AKP'ye karşı belki son şansımız. Bunu Ereğli ve ülke olarak başarmak zorundayız" dedi.

"İSPAT ETMEK İSTEDİĞİM TEK ŞEY…"

CHP Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Buket Müftüoğlu yaptığı konuşmada İş Kadını olarak gerçekleştirdiği birçok proje arasında Ereğli Yalı Caddesi'nin de bulunduğunu ifade etti.  Kendisinin sağ görüşlü bir ailede yetiştiğini ifade eden Müftüoğlu, ilk oy kullanmaya başladığından bu yana Kemalist solda bulunduğunu söyledi.

Müftüoğlu şöyle konuştu:"Siyaset yapma sebebim doğal, içten, kolektif sporlar yapan, sevdiği insanlarla mutluluk ve başarıyı paylaşabilen, başarıyı biz şemsiyesi altında insanlara aktarabilen kişilerin de politikacı olabileceğini göstermek. Otuzlu yaşlarda girdiğim siyasette ellibir yaşındayım. Yıllardır ortaya koymak istediğim, insanlara ispat etmek istediğim tek şey var. Birilerini kandırmadan, birilerinin adamı olmadan, delege ağalığı yapmadan, doğruyu söyleyen, doğruyu paylaşan, ortak başarıdan mutlu olan insanlar da siyaset yapabilir. Sırf bunu yapabilmek için karakterime çok uymayan, zaman zaman beni zorlayan bu siyaset arenasında var olmaya çalıştım."

"BANA OY VERMEYEN DOKUZ DELEGE…"

Müftüoğlu, 2008-2010 yıllarında Parti Meclisi'ne rekor oyla seçildiğini ifade ederek şunları söyledi: "1230 delegenin 1221'inin oyunu aldım. Oy alamadığım dokuz üyenin Zonguldak olduğunu genel merkez tespit etti ve geçmiş dönem başkanımız Sayın Deniz Baykal'ın ricasıyla örgütümü Zonguldak'tan İstanbul'a taşıdım. Bugüne kadar bunu açıklamadım. Çok üzüldüm, içime attım ama ben taş atan ekmek at düsturu ile büyümüş bir evladınız olarak dönemin genel başkanıyla dört kez Ereğli'ye geldim ve ben Zonguldak Parti Meclisi üyeliği yaptım."

SERT ÖZELEŞTİRİ: "KEŞKE MUHALEFETTE KALSAYDIK.."

2009 senesinde Bayram Gürkan ve yönetim kurulunun baskılarıyla dönemin Anavatan Partili Belediye başkanını partiye davet ettiklerini ifade eden Müftüoğlu şöyle konuştu: "Tekrar çok açık, samimi bir şey paylaşmak istiyorum. Böylelikle bunun son hamle olduğunun altını çizmiş olayım. O tarihte parti kültürünü bilen, altı ok ilkelerine gönülden bağlı, gerçekten kalbi soldan atan on tane genç meclis üyesiyle muhalefette kalmayı tercih ederdim. Çünkü siyaset popülist değerlerle yapıldığında, bugün ülkenin beş yüz milyar dolar borcu var. Sadece günü kurtarmak adına yaptığımız, belediye almak için yaptığımız hamleler, aynada kendimizin bile yüzüne bakmaya utandıracak sahneler yaşatıyor. Temiz, sarih, net tavırlarla siyaset yapıldığında ülkelerin de, bölgelerin de kurtulmaması mümkün değil."

"ONLAR APTAL, BİZ Mİ AKILLIYIZ?"

Bugün popülistçe kazandıkları ama adını CHP koydukları Kdz Ereğli belediyesini aradan bir dönem sonra, sadece 400 oyla değil, belediyeyi aldıkları zamanki 12 bin oyu kaybederek, 11 bin 600 oy geride bıraktıklarını savunan Müftüoğlu, "Bu kaybettiğimiz 11 bin 600 insan aptal da bir tek biz mi akıllıyız? Size bir tek bunu sormak istiyorum. Aday olurum veya olamam ama bu akşam başınızı yastığınıza koyduğunuzda düşünmenizi istediğim tek konu var.  O an için popülist yalanlara ve manevralara inanıyor olabiliriz ama devamında o partiden bu partiye koşturan, gezen, günü kurtaran, kurtarırken eksiklerimizden, ihtiyaçlarınızdan sebep sizi yanınıza alan insanlar evlatlarınıza doğru bir gelecek bırakmayacaktır. Siyaseti yapamadığım doğru, politik davranamadığım çok doğru. Bir tek söylemek istediğim şey, bu şehirde büyüdüğüm değerleri, gerçek bir sosyal devlet, gerçek bir üniter yapı ve gerçek bir sol bakışla büyüdğüm bu memlekete tekrar hizmet etmek istiyorum" dedi.

"KÜSLÜKLERİ BİTİRECEĞİM"

Başkan seçilmesi halinde 24 saat, tüm mahallelerde telefon destek hatları kuracağını ifade eden Müftüoğlu şunları söyledi: "Benim odamın kapısı hiçbir zaman kapanmayacak. Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da gelse, şu andaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahi olsa benim kapım devlet meseleleri haricinde kapalı olmayacak. Seçtiğim ekibim asla şaibeye bulaşmış insanlardan olmayacak, dini hassasiyetleri yüksek, türbanıyla, yöresel yazmasıyla kim olursa olsun, kadınlar için söylüyorum, yaptığı işi iyi yapıyorsa, mutlaka mesleğinin, görevinin başında kalacak. Kimse partililiğinden ötürü belediyede yerinden edilmeyecek. Tek kriterimiz dürüst, şeffaf, temiz insanlar olacak. Ereğli ve Zonguldak'taki kurumların birbiriyle küs; altı ay içinde bütün küslükleri bitireceğim. Herkes birbiriyle şeffaf ve anlaşılabilir ilişkiler kuracak. Hepimiz birbirimizi sevmek zorunda değiliz, ama yaşadığımız şehirde mutlu insanlar görmek istiyorsak birbirimizi anlamak zorundayız."

Müftüoğlu, konuşmasının ardından İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras, diğer aday adayları Semih Özkök ve Erol Çivici ile birlikte dinleyicilere kırmızı karanfiller attı.

Editör: TE Bilisim