Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 24 Ocak tarihinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sabah saatlerinde operasyon için düğmeye basan ekipler, aralarında infaz koruma memurları, mahkûmlar ve esnafların da bulunduğu 38 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler arasında Türkiye Muhtarlar Derneği Devrek eski Şube Başkanı, Hatipler Köyü Muhtarı Mustafa Taşçı da bulunuyordu.
Taşçı mahkemede vermiş olduğu ifadesinin ardından herhangi bir yaptırım olmadan serbest bırakıldı.
"Kamuoyuna Duyuru!" başlığıyla yazılı bir basın açıklaması yapan Taşçı, o gün yaşadıklarını şöyle ifade etti;

"KAMUOYUNA DUYURU!
24 Ocak 2018 Çarşamba sabah saat 04:30 civarında kapı zilimiz çaldı açtığımda Jandarma ekipleri buyurun dedim, bir arama emri var dediler. 9 yıldır Muhtarlık yaptığımdan prosedürü biliyorum eşimi ve kızlarımı kaldırdım, "Komutanım buyurun" dedim. "Hayırdır neyin nesi bu" dediğimde, "sizin uyuşturucu işi yaptığınız söylediğinden" dediler ! 3 adet evim 1 adet iş yerimiz didik didik arandı. Kendimizden eminiz. En küçük bir endişem olmadı. Arama sonucu küçük de olsa bir suç unsuruna rastlanmadı.
Bize gözaltı kararı da var denildi. 4 gece 5 gün Jandarma Karakolunda misafir edildik. Bir de öğrendik ki, geniş çaplı bir operasyon, 30 kişi gözaltında. 28.01.2018 pazar günü Adliyeye mahkemeye çıktık, ifademiz alındı. Hiç bir yaptırımımız olmadan serbest bırakıldım.

"HASTANE KANTİNİ İŞLETMEKTEYİM"

İş yerimize 200 metre yakınlıkta açık cezaevi var. Burada 1300 yakın mahkûm 150 civarında İKM ( gardiyan) var. Bu gardiyanlardan 3 tanesinin uyuşturucu işini yaptıklarını öğrendik. Bu 3 kişi sürekli hastanemize hasta getirip götürmekteler, devamlı iş yerimize gelmektelerdi. Bunlar takipte ve dinlemede olduklarından, aralarında konuşurken kantin kelimesi geçtiğinden, biz de olaya işletme sahibi olarak dahil edilmişiz.

Hayatımda uyuşturucu denilen illeti, değil elime almak gözümle görmüş insan değilim.
Bu işi yapanların Allah belasını versin...
Ben yargıçlarımıza, jandarma ve polis teşkilâtımıza ne kadar çok teşekkür etsem azdır, böyle bir olayın üzerine gittikleri için.
Ak Parti Devrek İlçe yönetimine girmiş bir kaç kendini bilmeze sesleniyorum!
İnsanlar hakkında emin olmadan yorum yaparak kişilerin ailelerini masum çocuklarını perişan etmeye hiç hakkınız yok.
Halkımıza hizmet ettiğinizi zannetmeyin!
Hizmet etmek istiyorsanız, köylere çıkın yollara bakın!
Gücünüz yetiyorsa, hastanemize uzman doktor getirtin! Halkımızı Bolu'dan Karabük'ten Çaycuma'dan kurtarın..!
Bundan böyle hiç kimsenin koltuk değneği olmayacağım böyle biline...

Ben buradan başta ailem olmak üzere, benim için seferber olan dostlarıma, beni adliye önünde saatlerce bekleyen kalabalık can yoldaşlarıma, kaç gündür evimize ve iş yerime gelen sevdiklerimize, telefonla bana ve aileme ulaşan güzel insanlara, sanal ortamda güzel yorumlarıyla bize manevi destek veren gönüldaşlarımıza, sokağa çıktığımda biz asla inanmadık diyen güzide insanlara!
Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır... Allah binlerce sizden razı olsun siz hep var olun."

Editör: TE Bilisim