Alan’ın hep bir sinirli, hep bir gergin, hep hezeyanlar içinde olduğunu da ifade eden Uzun, “Sayın başkana görev süresinin tamamlanmasına bir yıl kaldığı bu günlerde kendisinden daha sakin,kibir ve egodan uzak, uzlaşıcı bir dil ,makamına yakışır ifadeler kullanmasını bekliyor ,taşıdığı kafası ile bunu başaracağına inanıyoruz !!!” dedi.

BAŞKANLAR SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ BAŞKANLAR SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ

İşte Uzun’un o açıklaması;
“Zaman çabuk geçiyor. Belediye Başkanlığı seçimi öncesinde ‘Gözümüzün nuru Zonguldak, sevdamızın adı Zonguldak’ diyerek göreve gelen Sayın Alan öyle anlaşılıyor ki bu duygularını çoktan yitirmiş. Ortada başarılı bir icraatı olmayan, üç otobüsü vatandaşın hizmetine sunamayan Başkan iş konuşmaya gelince mangalda kül bırakmıyor.
Konuşmak deyince de öyle aklı başında sözlerle çıkmıyor halkın ve basının karşısına. Nedense hep bir sinirli, hep bir gergin, hep hezeyanlar içinde.
Kendini kim yerine koyuyorsa (aslında herkesçe malum) eleştiri hakkını kullanan her kesime ağza alınmayacak sözlerle yanıt vermenin peşinde. Biz kendisini uzmanlığı olmayan bir tıp doktoru olarak biliyorduk ama sayın Alan öyle anlaşılıyor ki kaşla, göz arasında demogoji bölümünden iyi bir demogog olarak uzmanlığını çoktan kazanmış!
Zonguldak halkı böylesi nobran başka bir Belediye Başkanı hatırlıyor mu çok merak ediyorum.
Yaptığınız fahiş su zammı ile ilgili Millet İttifakı olarak belediye önünde yaptığımız basın açıklamasını sürekli dilinize dolayıp ‘Yüreğiniz yetiyorsa gidin Çaycuma’da bu eylemi yapın’ diyerek akıl vermenizi kavramakta güçlük çekiyorum.
Bizlerin yüreği yetiyordu tepkimizi ortaya koyduk. Sizin bu akılları vereceğiniz kişi kendi partinizin Çaycuma İlçe Başkanlığı …Yürekleri yetiyorsa Çaycuma Belediye binasının yerini biliyorlardır diye düşünüyorum…….
Kaldı ki biz halkımızın temiz, yeterli ve ucuz suya ulaşmasının en temel insan  hakkı olduğunu ve zamları uygulamaya koyan tüm belediyeleri parti ayırt etmeksizin eleştirmiştik.
Bizim ortaya koyduğumuz tepkiye durup durup  ’’Çadır tiyatrosu’’ benzetmesi yapan sayın Alan ;
Siz bundan önce Kızılay’da yöneticilik yapmakta idiniz .Çok iyi bilirsiniz çadır işlerini ..Ancak tiyatro işine gelince gerçekten oynuyorsunuz rolünüzü .Oskarlık oyunculuklar izliyoruz sayenizde ..
Asrın felaketi olarak nitelendirilen 11 ilimizdeki büyük yıkımın ilk gününde, depremden mal kaçırırcasına alelacele, kendisine TOGG marka makam aracı alabilmek için meclisten yetki çıkartan sayın Başkan, şimdi ise Belediyenin borçlarını bahane ederek öz kaynaklarını satmaya çalışıyor. 
Gönül belediyeciliği derken beton müteahhitlerin gönlünden bahsediyorlarmış meğer. Yapmaya değil, yıkmaya, satmaya gelmişsiniz meğer. Mirasyedi hayırsız evlatların yaptığı gibi satıyorsunuz belediyenin en değerli yerlerini.Üretelim ,mevcudun üzerine bizde şunu ekleyelim gibi bir düşünce yok zihniyetinizde.İyi de nereye kadar …..bakın işte deniz bitti !
CHP’liler hesaptan anlamaz demişsiniz . Genel Başkanınızda benzer şeyler söylüyor ,hatta ben ekonomistim diyor ! Biz vatandaşlar ise bir tutam yeşil otu pazardan alırken kırk  kere düşünüyoruz.
Belediye Meclisinde muhalefete karşı en samimi(!) sözü;"Siz neyin kafasını taşıyorsunuz" olan sayın başkana görev süresinin tamamlanmasına bir yıl kaldığı bu günlerde kendisinden daha sakin,kibir ve egodan uzak, uzlaşıcı bir dil ,makamına yakışır ifadeler kullanmasını bekliyor ,taşıdığı kafası ile bunu başaracağına inanıyoruz !!!”

Editör: TE Bilisim