Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'dan Ali Osman Odabaş açıklaması. Basında, Kilimli Radartepe'de Belediye Başkanı Ali Aslankılıç'ın düzenlediği yemekte yapılan oylamada CHP'li Belediye Başkanlarının çoğunluğunun Ali Osman Odabaş'ın aday gösterilmesi konusunda oy kullandıkları yönündeki haberlere açıklama geldi. Kantarcı 'zorunlu açıklama'  başlığı ile paylaştığı açıklamasında şunları yazdı;

"Bu haber doğruyu tam olarak yansıtmamaktadır.  Uzun zamandır bir araya gelemeyen Belediye Başkanları Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç'ın yemek daveti ile 3 Mayıs'ta bir araya gelmiştir. Bazı arkadaşlarımız (sanırım dört) mazeretleri nedeniyle yemeğe katılmamıştır. 
Adaylık başvurularının devam ettiği o tarihteki yemekte haliyle muhtemel aday adayları hakkında da arkadaşlarımız görüşler beyan etmiştir. 
Sohbet niteliğindeki bu toplantıda herhangi bir karar alınmamıştır ve bir yere bildirilmemiştir. Ayrıca parti içinde 'Belediye Başkanları Temsilciliği' gibi bir organ yoktur.
Şahsıma gelince, partiye girdiğim günden bu yana tekrar tekrar ifade ettiğim gibi:
Kimsenin veya bir grubun yanında veya karşısında yer almadım ve de almayacağım. Benimle diyalog içinde olan herkese kapım ve gönlüm açıktır.
Mamafih Milletvekili aday belirleme sürecinde Belediye Başkanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
Şu ana kadarda CHP Genel Merkezinden şahsıma gelen bir talep olmamıştır. Ben de Genel merkezden kimseyle temas etmedim.
Her türlü bilgi kirliliğinin ortalıkta dolaştığı bu günlerde bu açıklamayı yapmak zorunluluğunu duydum.
Son olarak;
Kesinleşen aday listesinde hangi Kişiler olursa olsun CHP'nin başarısı için elimden geleni sarf edeceğim de tabiidir"

Editör: TE Bilisim