İYİ Parti Zonguldak il başkanı Suat Mısırlıoğlu, partisinin kurucularından üç kişinin hem partiden hem de görevinden istifa etmesin değerlendirerek şunları söyledi;

"Afyon'daki çalıştay toplantısında milletvekili adayı olamayan Sayın Yusuf Halaçoğlu'nun orada bir açıklaması vardı, başarısız olan bir yönetimin istifa etmesi gerekir. Zaten orada tavrını kendisi koymuştu. Kayseri'den birinci sıradan kendisine yer verilmesine rağmen oradaki adaylığı kabul etmemiş ve istifa etmişti. Ben bunların amacının Meral Akşener'in partinin başından gitmesi, kendi ekibinin kendi yönetiminin partiyi ele geçirme çabaları olduğunu düşünüyorum. İstifa etmelerinin parti açısından iyi olduklarını düşünüyorum. Tabii ki olmasaydı iyiydi ama partiye bir zarar vereceğini ve partimizin oy potansiyelini düşüreceğine kesinlikle düşünmüyorum ve parti içerisinde böyle mikserler vardır ve bunların temizlendiğini düşünüyorum. Liderimiz Sayın Meral Akşener'dir. Onunla yoluna yürümeye devam edeceğiz."

"ÖNCE İL BAŞKANLARI TOPLANTISI SONRA KURULTAY YAPILACAK"

Cuma günü İl Başkanları toplantısı, Pazar gün de kurultayın yapılacağını belirten Mısırlıoğlu şöyle devam etti;

Ankara'da İl başkanları toplantısında tabii ki daha kapsamlı kuruta ile ilgili konuşmalar olacak herkes görüş ve düşüncelerini anlatacak.
12 Ağustos Pazar günü yapılacak olan kurultayda daha bir çok değişikliğin yapılacağına inanıyorum. Yapılması gerektiğine de inanıyorum. İnşallah 12 sinde yapılacak olan kurultaydaki parti daha da güçlü bir şekilde meydanlarda olacaktır" dedi.

Editör: TE Bilisim