Uçar yaptığı açıklamada: "Zonguldak'ta yıllardır siyaset yapiyoruz. Sorunları teşhis etmiştik tedavi ediyoruz. Coğrafi olarak zor ve maliyetli bir şehirde yaşıyoruz. Ama buna rağmen mücadele ediyoruz. Geçmiş değil neler yapabiliriz bunu konuşmak gerekiyor. Yol haritamız ve çalışmalarımız önemlidir" dedi.

"TTK ve özel sektörün üretmesi için çalışıyoruz"


TTK ve özel maden ocakları ile ilgilide konuşan Uçar: "Rodevansli sahalar ile ilgili yeni kararlar alınıyor. Bir takım çalışmalar yaptık. Maliyetler yükseldi. Mal sahipleri ve çalışanlar sıkıntı yaşamaya başladı. Yasal olmayan yollarla işletmecilik yapan arkadaşları görüyoruz, neler yaşıyoruz. Maden şehrinde yaşıyoruz. Inşallah önümüzde ki  günlerde özel maden ocaklarında istihdam artacak ve katkı verilecek. TTK'nın işçi sayısının arttırılması konusunda talep var. Sürekli işçi alınacak mi deniyor, bunun üzerinden siyaset yapılan bir düşünce oluşmuş.  TTK dışında istihdam alanları da var. TTK'ya işçi alırsanız iyi almazsanız hain ilan ediliyorsunuz. Kurumun ayakta kalması için verimli olması ve üretimin artması konusunu irdeliyoruz.

Milletvekili Uçar'dan çarpıcı TTK açıklaması

'İşçi alırsak iyiyiz almazsak hainiz'

Iscı alınması gerekiyorsa alınsın. Bir takım dinamikleri de harekete geçirerek sadece TTK üzerinden hareket etmeyelim."

Milletvekili Uçar'dan, Zeki Tosun'un kongre davetine açıklama

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, 8 Şubatta yapılacak kongre öncesinde il Başkanı Zeki Tosun'un vatandaşları kongre davet etmesini değerlendirdi.
Uçar: "Zongreler siyasi partilerin süreçlerdir. Pandemi öncesi başlamıştı, büyük kongre öncesi bu kongrelerin yapılması gerekiyor. Eski kongreler yerine yasal yükümlülüğü yerine getirmek için bir süreç yaşanıyor. Bu kurallara uyarak süreci devam ettirmek gerekiyor. Vatandaşları davet etmek zaten yok. Çok kalabalık programları genel merkez de kabul etmiyor."

'Olsa da olmasa da hizmet geliyor'

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak'tan bir bakan olmasa bile yatırımların geldiğini soyledi.
Uçar: "Bakan Yardımcısı Zonguldaklı arkadaşlarımız var. Bakan olmayan Zonguldak'ın dışında çok il var. Böyle bakmak doğru değil. Bakan olsa da olmasa da hizmet geliyor mu ona bakmak gerekiyor. Hizmetler geliyor. Hastanemiz bitti, anjio servisi kurulacak. Ağustos ayı gibi hizmete sokacağız."

Uçar'dan Karaman Belediyesinde yaşananlara yorum geldi

Zonguldak geçtiğimiz günlerde Karaman Belediyesi’ne alınan bir işçinin FETÖ iltisaklı çıkması ile sarsılmıştı. FETÖ ile mücadele inancına sekte vuran gelişmelerden sonra AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek’in genel merkeze bu noktada bir dosya sunduğu öğrenilmesinin ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar açıklamada bulundu.
Uçar: "Belediye Başkanlarımızın Iscı alma prosedürü var. Valilik, emmiyet ve işkur gbt yapıyor. Belediye Başkanımız kafasına göre işçi almıyor. Eşinden kaynaklı bir durum söz konusu."

Protokol Camide ilk namazı Cumhurbaşkanı Erdoğan mı kılacak?

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Protokol caminin son durumu hakkında bilgi verdi.
Uçar: "Cami ramazan ayına bitirilmesi hedefleniyordu. Sayın cumhurbaşkanımız ilk namazı burada kılacaktı. Yetişmesi sanıyorum biraz zaman alacak. Sayın cumhurbaşkanımızın burada namaz kılmasını bekliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim