Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın Belediye Başkanlığına seçilmesinin ardından yaklaşık 3 buçuk yıl geçti. Cumhuriyet Halk Partisinin zayıf adayı karşında, önceki seçimlerde aday olup seçimi kaybeden Ali Bektaş'tan daha az oy alarak seçimi kazanan Ömer Selim Alan’ın koltuğa oturduğu ilk günden bu yana sert mizacı tartışma konusu oldu.

Göreve geldiği ilk günden beri kendi partisi ile kavgaya tutuşan Ömer Selim Alan’ın 'Parti içinde hain var' çıkışı hafızalara kazındı.

Merkezi hükümetin yatırımları belediye yatırımı gibi göstermeye çalışan Ömer Selim Alan, belediyenin yapması gereken birçok hizmette sınıfta kaldı.

Ömer Selim Alan seçim çalışmalarında; "Belediyeye derdini anlatmaya gelen vatandaşımız kapıyı kapalı görmeyecek. 1 Nisan sabahı kapıyı söküp atacağız. Gelen herkes bizimle rahat rahat görüşebilecek. Biz kapıyı kaldıracağız vatandaşın derdiyle dertleneceğiz." Derken, 3 buçuk yıl geçmesine karşın Belediyenin başkanların katı değil kapıları sökmek ekstra güvenlikler ile donatılarak ulaşılması daha da güç hale geldi.

AK Parti hükumetinin top yükün enflasyon ile mücadele ettiği bu günlerde şu yaptığı rekor zam ile Zonguldak tarihine geçen Ömer Selim Alan uzun süre halk otobüsü hizmetini de aksatarak adeta Zonguldak'ta ilklerin Belediye Başkanı oldu.

Editör: TE Bilisim