CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP'nin 36. Olağan Kurultayı ve TSK'nın Afrin harekatını değerlendirerek şunları söyledi;

"BİZİ BU DURUMA AK PARTİ DÜŞÜRMÜŞTÜR"

"Kurultayımız sona ermiştir ve yeni seçilen Genel Başkanımıza hayırlı uğurlu olsun. Bizim için önemli olan Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durumdur. Önemli olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin'de milli sınırlarımızı kurmak için vermiş olduğun mücadeledir. Hiç istemezdik ama şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi için ulusumuzun güvenliği denince akan sular durur. Biz orada daima Mehmetçiğimizle beraberiz. Fakat şu gerçekleri söylemeden de geçemeyeceğim. Bugün orada dünyanın iki gücü ABD ve Rusya ile diğer güçler niye oradalar? Ak Parti'den önce Suriye'de böyle bir şey var mıydı? Ak Parti Amerika'nın Ortadoğu projesini hiç düşünmeden daldı. Orada Eşbaşkanlık düzeyinde görev aldılar. Suriye'nin parçalanması için emperyalistlerin dünyanın 4 bir yanına sevk ettikleri terör örgütleri ile birlikte olarak Türkiye'yi kendine yakışmayacak bir biçimde Suriye'nin parçalanması için adımlar atmıştır. Bugün sınırlarımız güvenliğini kaybettiyse, Suriye parçalanma dönemine geldiyse, Mehmetçiğimiz orada şehit oluyorsa bugün yine Mehmetçiğimiz orada gazi oluyorsa bugün yine dünyanın iki gücü Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri ile karşı karşıya geliyorsak bu Ak Parti'nin ve ileri gelenlerinin çok büyük yanlışlarındandır. Bizim iki şeyi birbirinden ayırmamız gerekiyor. Vatan savunması ve Türkiye'nin güvenliği ama bizi bu duruma kim düşürdü, bunu bilmemiz gerekiyor. Bizi bu duruma Ak Parti hükümeti düşürmüştür. Bizi hem bu duruma düşürüp hem de kurtaramaz. Biz Suriye devletinin yetkilileri ile görüşmeden, konuşmadan iç işlerine müdahale ediyoruz. Biz nasıl PKK'yı destekleyen dış güçleri tepki gösteriyorsak buradaki durumda aynıdır. Biz Suriye'nin parçalanmasına böylece katkıda bulunduk. Halkımızın bunu bilmesini özellikle istiyorum. Fakat her şeye rağmen Türk ordumuzun oradaki başarısını destekliyoruz. Kurultayımızı başarı ile tamamladık ve geride  bıraktık. Bundan sonraki süreçte önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçim vardır. Özellikle mevcut Cumhurbaşkanının yeniden aday olacağını biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak özellikle mevcut Cumhurbaşkanını yenecek bir aday istiyoruz. Yeni seçilen parti başkanının ve yönetiminin bu konuyu iyi bildiğine yürekten inanıyoruz. Ben Muharrem İnce'den yana ayrı bir tercih kullandım. Bununla ilgili hiçbir pişmanlığım yoktur. Yeni bir kan, yeni bir heyecan olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Cumhurbaşkanlığını alamazsak burada seçtiğimiz belediye başkanı, milletvekilinin fazla bir önemi yoktur."

"İLÇE BAŞKANI İKİDE BİR AÇIKLAMA YAPIYOR"

Ardından telefonla katıldığı televizyon programında Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman'a uyarıda bulunup, ‘Merkez ilçe başkanı ve herhangi bir ilçe başkanı milletvekilini eleştirmez' diyerek şu ifadeleri kullandı.

"Mavi liste, beyaz liste olayı bitmiştir. Seçilmiş bir merkez ilçe başkanımızdır. Merkez ilçe başkanı ve herhangi bir ilçe başkanı milletvekilini eleştirmez. Burada il başkanı vardır. Kendileri gelir beni uyarır. İlçe başkanı da gelir il başkanını uyarır. Ben de bu anlamda, merkez ilçemizi, bir belediyemiz var, bir belediye başkanımız var ve ona yardımcı olsun istedim. Mahallelerimizin eksiği vardır. Mahalle halkımız da eksikliklerini gidermek için ilk önce gelir ilçe başkanına söyler. Bu anlamda Belediye Başkanımıza yardımcı olmasını istedim. Görüyoruz ki, ikide bir açıklama yapıyor. Kendisini buradan basın aracılığı ile yeniden uyarıyorum. Parti içerisindeki mücadelemiz bitmiştir ve artık biz başka bir yoldayız."

Ardından CHP Zonguldak İl Başkanı Umut Başoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Editör: TE Bilisim