İl Genel Meclisi’nde yapılan gizli oylama seçiminde AK Partinin adayı Necdet Karaveli 19 alırken  CHP’nin adayı Hayrettin Kartal 12 oy aldı. 

İl Genel Meclis Başkan birinci vekilliği’ne 19 oyla Ali Kemal Karaca, CHP’nin adayı İhsan Korkmaz 12 oy aldı. 
İkinci başkan Vekilliği’ne AK Partinin adayı 19 oyla Adnan Tıska seçilirken. CHP’nin adayı Ramis Muşlu 12 oy aldı. 
İki asıll  katip üyeliği seçiminde AK Partinin adayları Filiz Ünal Sarsık ve Arif Sefercik 19 oyla katip üyeliği seçilirken CHP’nin adayları Ahmet Ali Mumcu ve Önder  Topuz 12 aldı. 
Yedek iki Katip üye seçiminde AK Partinin adayları Serpil Özmen, Necati Akyol 19 alırken CHP’nin adayları Mehmet Akyol 12 oy alırken Nebahattin Yılmaz 11 oy aldı.
Gündemin 7. maddesi’nde yer alan bir yıl görev yapmak üzere İl  Genel Meclisi’nin kendi üyeleri arasından gizli oyla  üç Üyenin, il Encümeni üyesi seçimi yapıldı. 

Yapılan seçimde AK Partinin adayları Abdullah Karagüzel, Vedat Tuzcuoğlu ve Hüseyin Engin 19 oy alırken CHP’nin adayları Nedim Bekar, Burhanettin Çakır ve Hasan Tülübaş 12 aldı. 

KARAVELİ; AYRIM YAPMADAN HİZMET YAPACAĞIM 

İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür eden Necdet Karaveli; “İl Genel Meclisimizin değerli üyeleri, Sayın Müdürlerim, değerli basın mensuplarımız;
    Öncelikle bana bu görevi tekrar layık gören, başta İl Başkanımız, Milletvekillerimiz. İl Genel Meclisi grubumuz olmak üzere, İlçe Başkanlarım, Belediye Başkanlarım ve teşkilat mensuplarıma teşekkür ediyorum. 5 yıldır meclis başkanlığım döneminde, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak Zonguldak’ımız adına güzel hizmetleri yaptığımıza inanıyorum. Bundan sonrada elde ettiğimiz tecrübe ve bilgi birikimi ile hizmet alanımızda birlik ve beraberlik içerisinde ayrım gözetmeksizin aynı titizlik ve özenle hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm bu hizmetleri yaparken her zaman olduğu gibi uzlaşı ve istişare kültürünü ön planda tutmaya çalışacağız. Görev zamanımızda her ne kadar esas işimiz köylere alt yapı anlamında hizmet etmek olsa da Zonguldak noktasında eğitim, turizm, spor, tarım ve hayvancılık noktasında çok güzel işlere bu meclis ve İl Özel idare ile beraber imza attık. Bundan sonra da hem İl Genel Meclisimiz ve Hem de, Başta Sayın Valimiz, Genel Sekreterimiz olmak üzere İl Özel İdaresi personelimiz ile bütün işleri yapmaya gayret edeceğiz. 
    Hedefimiz her şeyden önce sürdürülebilir, standardı yüksek işleri halkımızın hizmetine sunmaya devam etmektir. 
    Değerli arkadaşlarım, bu zorlu ve onurlu görevi yaparken her birinizin desteğine her zamanki gibi ihtiyacım olacak. Her zaman ki gibi çalışmalarımızda yine uzlaşı kültürünü ön plana alarak sevgi ve saygımızı her zaman muhafaza ederek, en önemlisi birlik ve bütünlük içinde çalışmaya devam edersek, İl Genel Meclisimizin ve İl Özel İdaremizin bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı hizmetlerin devam edeceğine inanıyorum. Kanunun bize yüklediği sorumluluk bilinciyle, Zonguldak İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak;
    8 ilçe, 380 Köy ve 713 bağlısıyla Zonguldak’ımızın gelişmesi ve kalkınması noktasında sorumluluklarımı en üst noktada tutarak, ekip ruhu ve birliktelik ile başaracağımıza inanıyor hepinize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 
Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim