CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, partisinin içinde bulunduğu karışık dönem ve yaklaşan kurultay süreciyle ilgili sorularımızı yanıtladı. Uzun, isim vermeden konuşsa da Belediye Meclis üyesi Turan Demirtaş'ı hedef alan açıklamalarda da bulundu.

CHP OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİTMELİ Mİ?
"Aslında olağan kongrenin işlemesinden yanaydık. Zaten çok fazla bir süre kalmadı. Hükme göre 2 yılda bir yapılan kongrenin peşine kurultayında yapılmasıdır. Şu son bir haftada yaşanan süreçte bu parti içi karşıklığın sona ermesi için her halükarda olağanüstü kongre şart gibi görünüyor. Hayırlısı bakalım…"

İL BAŞKANLIĞINA ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
"Yok, ben yine merkez ilçe başkanlığına aday olmayı düşünüyorum. Çünkü benim içinde 2 sene çok çabuk geçti. Yapmak istediğim, eksik gördüğüm şeyleri tam olarak hayata geçirdim diyemem. O yüzden bir dönem daha merkez ilçenin başında olmak istiyorum"

YÖNETİM BAZINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMELİ Mİ?
"Bu süreç inşallah partimiz için hayırlı olsun istiyorum. Yapılacak il ve ilçe kongrelerinin peşinde yapılacak kurultayda tek temennim yönetimlerin kuvvetlendirilmesidir. Daha dinamik ve daha gençleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Partinin aktif çalışabilecek insanlarla desteklenmesi gerekiyor. Öncelikli çalışmamız bu yönde olacak. Genel merkezde mutlaka bir değişim dönüşümün olması gerektiği inancındayım"

TURHAN DEMİRTAŞ'A YANIT; "HER İDDİA İSPATLA MÜKELLEFTİR"
"Kendimi zan altında bıraktığımı iddia edenler var. Kesinlikle kendimi zan altında bırakmıyorum. Ben de sessizliğimi korumaya çalışıyorum. Sessiz kalmaktan kastım; her şeyi basın önünde konuşmamak. Bundan yana değilim. Çünkü örgüt terbiyem var. Örgüt terbiyesi bunu gerektirir. Niyeti başka olanlar ya da örgüt terbiyesi olmayanlar bunu sürekli başka yöne çekiyor. Ya da o platforma beni sürükleme peşindeler. Vallahi iddia ettikleri gibi bir şey varsa buyursunlar! Her iddia ispatla mükelleftir"

Editör: TE Bilisim