Tosun yaptığı açıklamada, il başkanları toplantıya yeni Bakan ve Bakan yardımcıları ile görüşüp Zonguldak'ta ki yatırımların hızlandırılması için çalışma yapacaklarını ifade etti.
Yapılacak olan il başkanları toplantısının seçimlerden sonra ilk olması özelliğini taşıdığını belirterek şunları söyledi;

"Bu hafta sonu perşembe ve cuma günleri il Başkanları toplantımıza katılacağız. İl genel meclisi başkanı, gençlik kolları başkanımız, kadın kolları başkanımız ile birlikte katılacağız. Her ay yaptığımız toplantılardan bir tanesi olacak. Bu toplantının özel değilse seçimlerden sonra yapacağımız ilk toplantı olacak. Sayın yeni teşkilat başkanımızın başkanlığında, Erkan Kandemir'in başkanlığında Perşembe günü saat 16.00'da 81 ilin il başkanının katıldığı bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Daha sonrada cuma günü tüm birim başkanlarının katıldığı, il başkanlarının, belediye başkanlarının, il genel Meclisi başkanlarının, kadın ve gençlik kolları başkanlarının katılacağı genişletilmiş il Başkanlar toplantımızı yapacağız. Tabii bu toplantımızı büyük bir ihtimalle yeni bakanlarımız artık yeni bakan yardımcılarımıza cuma günü beraber olacağız. Onlar da şehrimizi konumları ile ilgili zaten elimizde veriler onlarda orada görmüşler bazı konularda Zonguldak'taki konular hakkında kendine bilgiler vereceğiz. İnşallah perşembe ve cuma günkü toplantı Zonguldak'ımız için hayırlı bir toplantı olacak. Toplantımızı şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Mart 2019'da Üyeler seçimlerimiz var. Şu anda ak partimizden aday olmak isteyenlerin kamu oyuna açıklamaları var. Ancak resmi olarak henüz başvurular başlamadı. Genel merkezimizin bu konuda bir çalışması var ve aday adaylığı başvuru tarihleri önümüzdeki günlerde açıklanacak. Yerel yönetimler başkanımız da değişti Mehmet Özhaseki bey geldi şu anda yerel yönetimler başkanlığına, genel başkan yardımcısıdır.

Partimizde bir çalışma yapılıyor bölgemizin sorumluları ve koordinatörleri bu hafta belli oldu. Bunlar şimdi büyük bir ihtimalle il Başkanlar toplantısından sonra tüm illeri gezerek istişarelerde bulunacaklar.

Zonguldak içinde eski Konya belediye başkanı Tahir Akyürek, şu anda Konya milletvekilimizdir. Bizim ilimizden sorumlu oldu. Geçtiğimiz günlerde kendileri bizi aradılar ve önümüzdeki günlerde Zonguldak'a geleceğini ifade etti.

Tabi ak parti aday adaylarının bu yoğunlukta çıkması ak partiye olan teveccühü göstermektedir. Aday adaylarımız her an her tarafta çıkabilir, sonuçta teşkilatımızın bir testi olacak bunları test etmek konusunda, o yöntemler ile beraber biz tüm ilçelerimizde, beldelerimizde başkan adaylarımızı tespit edeceğiz. 2019 yerel seçimlerinde tüm bölgemizde ilimizde ilçelerimizde ve beldelerimizde başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız.


Sayın Enerji Bakanı geçen hafta biliyorsun Zonguldak'ta bir dizi ziyaretlerde bulundu ve bu ziyaretlerin birinci amacı da Türkiye Taşkömürü Kurumu alacak 1000 + 500 kişiydi. Cumhurbaşkanımızın Zonguldak mitingi de bize vermiş olduğun sözün arkasındayız dedi. Bu bizim için bir talimattır dedi. 1000 kişinin yılbaşına kadar alınması için çalışmalar yapılıyor. Ben dün takip ettiğim kadarıyla sayın enerji bakanımız çalışma ve aile bakanlığı dün bir araya geldi. Büyük bir ihtimalle görüşülen konulardan bir tanesi de Türkiye Taşkömürü Kurumu'na işçi alımıydı. Bu işçilerin nasıl alınacağı ve nasıl bir yöntem izleneceği konusunda şu anda Bakanlığımızın bir çalışması var. Bunun içinde hem sendikan da arkadaşlarımız ve siyasiler olarak bizlerde önümüzdeki günlerde bunun nasıl olacağı ve yöntemin nasıl olacağı şeklinde bir yol haritası çizilecek. İnşallah yılsonuna kadar biz 1000 kişiyi işe başlatmak istiyoruz. Şimdiden Zonguldak'ımıza hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımızın verdiği söz en zamanda yerine gelecektir.

Şu anda Türkiye'de ekonomik sıkıntıdan bahsediliyor ve bunlarla ilgili geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılmayanlarla ilgili bir şey söz konusuydu ama ihalesi yapılmış, sözleşmesi imzalanmış, mesela hastane İnşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Ereğli- Zonguldak arasındaki karayolu mu ben dün o taraftaydım yağmur da olsa çalışma devam ediyor ve bir yandan da asfalt dökümü var bugün de hava açtı büyük ihtimal affet bugün dökülecek ve çalışma devam ediyor.

Mithatpaşa Tünelinde bazı problemlerimiz oldu mütahitten kaynaklanan, alt yükleniciden kaynaklanan o yüzden durdu.
Filyos liman şantiyemiz şu anda çalışıyor. Milli eğitim de yapılacak okuldan inşaatları devam ediyor. Ama bunun yanında yeni yatırımlarla ilgili şu anda hükümetimizin aldığı bir karar var, bir tek Zonguldak değil tüm Türkiye'de bunlar öncelik sırasına göre gözden geçiriliyor. Biz de sayın vekillerimizle beraber Ankara'da bu bunları takip ederek yapılması gerekenleri için bastıracağız ve orada çalışmamız yapacağız.''

Editör: TE Bilisim