Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hakkı Güney Kilimli'de ki seçim yenilgisinin nedeni insanların kırgınlıktan olduğunu söyledi.
Seçimden önce genel merkezden Zonguldak’ a gelen 3 kişilik heyet tarafından hazırlanan raporda Kilimliden başvuran iki kişi arasında anket yapılması gerektiği ifade edilmesine rağmen genel merkezin Ali Aslankılıç’ı tercih ettiğini belirten CHP İl Başkanı Hakkı Güney, insanların kızgınlık dolayı Kilimli’de CHP olarak seçimleri kaybettiklerini ifade etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Kilimli ilçesinde seçimlerin kaybedilmesine değerlendirerek şunları ifade etti:
“Kilimli ile ilgili genel merkezimizde ikisi milletvekili ve biri de MYK üyesi olmak üzere gelen 3 kişilik heyetin verdiği bir rapor vardı. Bu rapor Kilimli’de anket yapılması gerektiğini ifade ediyordu. Yani iki tane müracaat eden arkadaşımız arasında anket yapılması isteniyordu. Ancak genel merkez Ali Arslankılıç’ı aday gösterdi. Kilimli de biliyorsunuz Erdinç Kargidan bizden ayrıldıktan sonra iyi Parti'ye geçti. Kilimli’de bir strateji belirlenmişti, AKP ile CHP arasında geçecek olan bir seçimdi. Kilimli de Erdinç Kargidan alacağı oy potansiyeli acaba AKP den mi yoksa CHP den mi diye herkesin düşüncesi değişikti.
‘’ALİ ASLANKILIÇ’A HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜRLER’’
“Kızgınlıktan bahsettiğiniz bunu biraz açar mısınız sorusunu cevaplayan Hakkı Güney, ”Kilimli de ki siyaset merkezde ki siyasete benzemez, Kozlu'daki siyasete benzemez, Kilimli de ki siyaset biraz daha serttir. Yani Cumhuriyet Halk Partisi'nin kilimde ki siyaseti sert bir siyasettir. Yani bunu bu kadar Göbü’ye kadar alabilirsiniz. haritanın ucunu kilimliden diğer ucunda Göbü, Türkali’ye kadar getirebilirsiniz. Yani sert bir siyaset var Kilimli de. Tabii bunu Kilimli ilçesi genel anlamda konuşuyorum. Kilimli de Parti içi demokrasi daha çok vardır. onun için de belirli noktalarda Tabii insanların ayrı kenarlara çekilmesi Bizim de orada iki oy potansiyelimizi düşürdüğünü inanıyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim