Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Çalışanlardan bahseden Kantarcı: "Çalışmaları Pandeminin yanında ekonomik kriz var. Dolara bağlı olarak bütün fiyatlar inanılmaz derecede yükseliyor. Geçiz zorlaşıyor, personelimizin geçim sıkıntıları günden güne artıyor oysaki bir artış vermiştik. Bir taraftan pandemi diğer yandan ekonomik kriz hepimizi sıkıyor hepimizi boğuyor. Bizler bir aksama yaşatmadan projelerimizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özel idare ile ortaklaşa bir projemiz olacak. İl genel meclisi bir karar aldı bizim bir projemiz var Çaycuma organik ürünler pazarı diye Bartın-Zonguldak yolu üzerinde bir yeri var belediyenin bu yerde düşündüğümüz organik ürünleri pazarının özel idare ile ortaklaşa yapılması konusunda bir mutabakata vardık. Bu da yerel yönetimle iktidar arasındaki iş birliğine güzel bir örnek. Bu tür örnekler devam ediyor. Biz mümkün mertebe bölgemiz milletvekili olan Sayın Çolakoğlu ile yakın temas halindeyiz. Bu iş birliği sayesinde Çaycuma’nın güneyine Perşembe Kavşağına çok güzel yeni bir köprü yapıldı. İnşallah yakın bir zamanda da hizmete girecek. Başka projelerimiz var. Bu projeleri de iş birliği ile götürmeye çalışıyoruz. Şu an da Çaycuma için işler iyi gidiyor."

İktidar partisi milletvekilleri destek veriyor mu?

Kantarcı:  "Olabildiğince iş birliği taraftarıyız. Şunu net bir şekilde açığa çıkartmak lazım iktidar ya da muhalefet partisinin arasında fark şu; biz bürokraside ki işlerimizi görebilmek, hızlandırabilmek için AK Parti’den destek istiyoruz devlet ile olan işlerimizi hızlı görebilmek için ama AK Partili Belediyeler  hizmetleri kendileri değil devlete yaptırıyorlar. Arada çok büyük bir fark var. Olsun biz buna da razıyız en azından bizim borçlanmamıza izin verilmesi bu bile günümüzde büyük problem. Ben en azından bununla yetindiğimi belirtmek istiyorum. 
Belediyelere destek olduğu konularda TOKİ veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Çaycuma’ya da küçük bir destek olunulursa seviniriz."

Editör: TE Bilisim