Tüm Yerel Sen Zonguldak İl Başkanı Melih Kumbas, Çatalağzı Belediyesinden yürütülen bütçe görüşmelerinde memrların toplu sözleşme yapmalarına red oyu kullanan AKP ve MHP’li meclis üyelerinin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. 
Kumbas, Çatalağazı Belediyesinde AKP’li ve MHP’li üyelerin memura toplu iş sözleşmesi hakkına karşı çıkmalarının kabul edilebilir olmadığını kaydederek, “Konumuzun dışında olan 2022 yılı bütçesinin meclisten geçmemesi, Meclis üyelerinin sorumluluğudur. Belediye Başkanının, Tüm Yerel Sen Sendikamız ve İl Başkanı olarak şahsımı kullandığı iddiası ve iftirası son derece gayri ahlakidir” dedi. 
Kumbas açıklamasında, “Tüm Yerel Sen Sendikası Zonguldak İl Başkanı olarak 9 Kasım 2021 günü basın açıklamasında ki ifadeler Çatalağzı Belediyesi AK Partili Meclis Üyeleri tarafından anlaşılmadığı 16 Kasım 2021 tarihli açıklamada görülmüştür. Açıklamada Toplu Sözleşme oylamasını gündeme getirdik ve karşı oy yani sözleşme yapılmasına Red oyu kullanan Meclis üyelerine karşı tepkimizi kamuoyuna ve basına açıkladık. Çatalağzı Belediyesi Kasım ayı meclis gündeminde olan ve meclis üyeleri tarafından 2022 yılı bütçesinin onaylanmaması konusu biz gündeme getirmişiz gibi bir algı yaratılmak istenmektedir. Bütçe konusu Sendika ve şahsımın konusu değildir ve açıklamamda bu karar ile ilgili  bir ifade yoktur. Sendikamıza ve şahsıma yönelik açıklamalar Meclis üyelerinin yine memur üzerinden siyaset yapma girişimidir. Hiç kimse kendi siyasi çıkmazlarının içerisine Sndikamızı ve şahsımı çekmeye çalışmasın. İddia ettikleri, mobingler, emekliye sevk edilenler le (iddia makamına aitttir) ilgili neden bugüne kadar sessiz kalmışlardır. Cevap vermek yine kendilerine aittir.
“KENDİ SİYASİ ÇIKMAZLARINA BİZİ ALET EDEMEZLER”
 Konumuzun dışında olan 2022 yılı bütçesinin meclisten geçmemesi , Meclis üyelerinin sorumluluğudur. Belediye Başkanının, Tüm Yerel Sen Sendikamız ve İl Başkanı olarak şahsımı kullandığı iddiası ve iftirası son derece gayri ahlakidir. Yaşamımım hiçbir kademesinde, menfi çıkarlar için mevki ve makamları kullanmak ya da kullandırmak gibi bir ahlaksızlığı Kamu görevimde, Sivil toplum öğrgütlerinde, iş hayatımda ve sendikal mücadelemde en küçük ifade ile müsaade etmedim, ettirmedim. Yapılan açıklamalarda kullanılan ifadeler tam bir hafta düşünülmüş ki ortaya böyle bir metin servis edilmiş. Burda tekrar ifade etmek istiyorum; Emek mücadelemize, Sendikal haklarımıza, Memurun toplu sözleşme yapma hakkına karşı oy kullananlar memur üzerinden kendi siyasi çıkmazlarına bizleri alet etmek istemektedirler, hangi siyasi parti olursa olsun onlarla müdadele etmeye kararlıyız. Tüm Yerel Sen Sendikamıza ve il başkanı olarak şahsıma, memur arkadaşlarımıza karşı yapılan bu açıklamayı üzüntüyle karşıladığımızı ifade etmek isterim; Unutulmasın ki! Emek en yüce değerdir” dedi.

Editör: TE Bilisim