Camlı Köşk'te başlayan kongreye Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı MHP Milletvekili adayı Zeki Çakan, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal,  ZTSO Başkanı Metin Demir, mahalle muhtarları  ve MHP teşkilatları katıldı.

Mevcut İl Başkanı Hamdi Ayan'ın tek aday olduğu kongrede MHP Ankara Milletvekili Zeki Çakan divan başkanı oldu. Alaplı İlçe başta olmak üzere delegeler sırayla oylarını kullandı. Merkez İlçe delegeleri sandığa en son oy atan gruptu...

Çakan, "MHP'ye her zamankinden çok ihtiyaç var"

MHP İl Kongresinde kürsüye çıkan ve MHP'lilere teşekkür eden Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı ve 25'inci Dönem Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, "Benim en çok gurur duyduğum şey, Başta İl Başkanım Hamdi Ayan olmak üzere, tüm başkanlarım, bütün ülküdaşlarım ve özellikle Kadın Kolları Başkanımız başta olmak üzere bürün kadınlarımız ile birlikte elimizden gelen gayreti gösterdik. Bu gün içinde bulunduğumuz ortamda Milliyetçi Hareket Partisi'ne ülkemizin geleceği, birliği ve bekası için her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç vardır. Zonguldak'ta bu güne kadar Genel Başkanımıza layık bir şekilde, birik ve beraberlik içerisinde hareket edildi ve bundan sonra da hareket edileceği kanaatindeyim. Buradan bütün başkanlarımıza, MHP'li kardeşlerime, ülküdaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberal, "Zonguldak bir başka..."

MHP Zonguldak İl Kongresi'nde Divan Başkanlığı'na seçilen Ankara Milletvekili Erkan Haberal ise; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mesajını okuduktan sonra yaptığı konuşmasında, "Kongreye başlamadan önce söylemek istediğim bir şey var. Zonguldak'a gelince bir tuhaf oluyorum, gerçekten bir tuhaf oluyorum. Türkiye'nin her yerini dolaştım, hemen hemen her bölgeye gittim kongreler için. Rize de dahil, bunu da söyleyeyim. ‘Erkan Haberal kütüğünüz Rize' diyebilirsiniz. Rize'ye de gittim, orada da birkaç toplantı gerçekleştirdim. Ama Zonguldak bir başka… Zonguldak'a gelince içim kıpır kıpır oluyor. Ne mutlu ki bana ki size kavuştum. Her kongrenin sonunda dile getiriyorum. Buradan bizim ocağımızın yiğit çocuklarına da selamlar olsun. Onları hiçbir zaman unutmayacağız. İl kongreleri daha formattır. Genel Merkez Kongrelerine daha yakındır" dedi.

MHP İl Kongresi'nde konuşan ve 3'üncü kez İl Başkanlığı'na seçilecek olan Hamdi Ayan ise, salondaki partililerle birlikte Zonguldak Belediyesini almak ve genel seçimlerde milletvekili çıkartmak için söz verdi. 

Kongrenin sonunda yaptığı açıklamada ise; "Kıymetli arkadaşlarım MHP Zonguldak olağan 12'nci kongresi tarihi bir kalabalık içinde tamamlanmıştır. 307 delegemizin oyu ile güven tazelemiş olmanın gururu içindeyim Kongremizde bizleri yanlız bırakmaya Divan Başkanımız Ankara Milletvekilimiz Erkan Haberel beye Oda başkanlarımıza Dernek Başkanlarımıza Muhtarlarımıza ve Teşkilatımızın bütün kademelerinde görev yapan dava arkadaşlarımıza Zonguldak halkına ve Basın mensuplarımıza teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

 Ayrıntılar gelecek..

Editör: TE Bilisim