AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Alaplı'da 13 dönümlük organik çilek bahçesini gezerek çilek topladı.

Çaturoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ıslah edildikten sonra tarım arazisine çevrilen 20 dönümlük alanın çiftçilerin okul olarak kullanabileceği bir mekan olacağını söyledi.

İnsanların bu okulda gördükleri şeyleri kendi tarlalarında uygulama imkanı bulabileceğini ifade eden Çaturoğlu, şöyle konuştu:

"Burası gerçekten örnek bir bahçe olmuş durumda. Burada çilek, bahçenin önemli bir kısmını oluşturuyor. 5 tane sera var. Bunun dışında patlıcan ve domates gibi aklımıza gelen her türlü sebze yetiştiriliyor. Yine bu tarlanın etrafı meyve fidanlarıyla donatılmış. Burada herhangi bir faaliyet yoktu. Bu alan olağanüstü gayretler neticesinde tımar edilerek verimli bir hale getirildi. Yaklaşık 20 bin metrekare bir alan olan yeri ziraat odamız uzun süreli kiralama yaparak tarım alanına dönüştürdü."

Çaturoğlu, diğer çiftçilere de örnek olacak faaliyetlerin burada yapıldığını vurgulayarak, "Yine burada BAKKA destekli hazırlanan 570 bin lira değerindeki proje ile çiftçilerimizin eğitilebileceği, ticari ünitelerin içerisinde yer alacağı ve organik ürünlerin aynı zamanda satışının yapılabileceği bir ünite yapılacak. Bunun yüzde 30'unu ziraat odası öz kaynaklarıyla, yüzde 70'ini de BAKKA destekleyecek. Biz bu projeyi önemsiyoruz. Bölgemizde tarımsal faaliyetlerin çeşitlendirilmesine ihtiyaç var. Bu alana yatırım yapan herkesi destekliyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim