CHP'de yaklaşık 24 il başkanı ile onlarca ilçe başkanı 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

CHP Genel Merkezi, istifalardan önce teşkilatlara yolladığı genelgede, boşalan il ve ilçe başkanlıklarına Genel Merkez'in görüşünü almadan atama yapılmamasını istemişti. Ancak birçok il ve ilçe başkanının yerine Genel Merkez'den izin alınmadan atama yapılması parti yönetiminde rahatsızlık yarattı. Konu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında yapılan MYK toplantısında masaya yatırıldı ve teşkilatların bu konuda uyarılmasına karar verildi. Karar hemen hayata geçirildi. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile Genel Sekreter Akif Hamzaçebi imzasıyla il ve ilçe başkanlıklarına yeni genelge yollandı.

YAZILAR GENEL MERKEZ'E ULAŞIYOR UYARISI
Genelgede, daha önce teşkilatlara gönderilen yazılara dikkat çekilerek şu uyarıda bulunuldu:

"İlgi yazılarımızda da yenilememize rağmen, halen, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı bilgisi haricinde, il-ilçe başkanları yerine atamaların gerçekleştiğine ilişkin yazılar, Genel Merkezimize ulaşmaktadır.

Bu nedenle;
1- Milletvekili Genel Seçiminde aday adayı olmayı düşünen ve bu nedenle görevlerindeni istifa eden, İl-İlçe Başkanlarımız yerine, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nın bilgisi olmadan herhangi bir seçim/atama yapılmamasını, görev yerlerinin kesinlikle doldurulmamasını,


2- Milletvekili Genel Seçiminde aday adayı olmayı düşünen ve bu nedenle görevlerinden istifa eden İl-İlçe Başkanlarımız yerine, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığının bilgisi dahilinde gerçekleşecek olan seçim/atama yapılıncaya kadar, ‘Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcıları'nın vekalet etmesi hususunda önemle bilgilerinizi rica ederiz"

Editör: TE Bilisim