Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Zonguldak ekonomisinin can çekiştiğini söyleyerek, alım gücü gittikçe azaldı dedi. Güney; Gazipaşa’da bulunan esnaf arkadaşlarımız büyük bir mücadele içinde. Sadece dükkan kiraları 15000-16000 TL’yi buluyor. Eskiden de bu rakamlar yüksekti yalnız esnaf bu kiraları ödeyebiliyordu. Zonguldak’ta korkunç derecede banka mevduatı var, bir çok kişi yatırımdan çekinerek parasını bankada tutuyor. Zonguldak’ta ekonomi çok bozuk fakat geriye dönüp baktığımızda Zonguldak merkezi hükümetten verdiğini alamamış bir şehir. Emeğin başkentinden emeklinin başkentine döndük, üretme kültürümüz azaldı. Şuan ki ortamda ekonominin bozukluğunu Gazipaşa caddesinde kapanan dükkanlardan görebiliyoruz.  Zonguldak’ımızın ekonomisi içler acısı. Gazipaşa Caddesinde nereden baksanız 10 tane dükkan kapalı vaziyette. Dükkan sahipleriyle yaptığım konuşmalarda vatandaşların dükkanları kiraladığını ama kirayı ödeyemediğini belirttiler. Vatandaşların ekonomik yönden çektikleri büyük sıkıntı var. Ekonomik anlamda Türkiye’nin durumu iyi değil. Büyük bir cari açığımız var. Türkiye’ye üretim ve vergi anlamında en büyük katkıyı sağlayan illerden bir tanesi de Zonguldak’tır. Yani Zonguldak verdiğini alamayan şehir! Maalesef Zonguldak’ta bu konularda büyük sıkıntılar var. İntihar olaylarına varıncaya kadar artık insanlar bunalmış durumda. Bu nedenle mevcut hükümetin aklıselim hareket etmesini istiyoruz.

“ESNAF TEFECİLERİN ELİNE DÜŞTÜ”

CHP İl Başkanı Hakkı Güney Bankadan kredi çekemeyen esnaflarımız tefecinin eline düşüyor ve ödemeler noktasında daha da güçlük çekiyorlar. Zonguldak’ta bu yüzden yıkılan yuvalar bile var.

“KÜLTÜREL ETKİNLİKLER EKONOMİYE HAREKET KATAR”

CHP İl Başkanı Hakkı Güney, ”Muharrem Akdemir döneminde Gazipaşa konusunda pek adım atılamadı. Biz bununla ilgili gerekli öz eleştiriyi yaparız. Ereğli örneği karşımızda,  Halil Posbıyık’ın göreve gelmesiyle kültürel açıdan yaşanan hareketlilik şehrin ekonomisine yansıyor. Gazipaşa caddesinin de cazip hale getirecek etkinlikler yapılmalı.”dedi.

Editör: TE Bilisim