AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 18 Haziran Karadeniz Ereğli ve 21 Haziran Zonguldak'ın Kurtuluşu ve Uzun Mehmet'i Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 18 Haziran Karadeniz Ereğli ve 21 Haziran Zonguldak'ın Kurtuluşu ve Uzun Mehmet'i Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında;"Vatanımız için yedi düvele karşı her zaman tek yürek ve tek yumruk olabilen milletimiz Kurtuluş Savaşında düşmanı yenmeyi başarmıştır.

  1. Dünya Savaşı'nın ardından 1919 yılında  önce Zonguldak' ı daha sonra Karadeniz Ereğli' yi işgal eden Fransızlara karşı Anadolu'da başlayan ve bütün yurda yayılan milli mücadele ruhu ile bölgedeki Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti güçlerinin karşı koymasıyla düşman önce 18 Haziran' da Ereğli' den sonrasında 21 Haziran 1920' de Zonguldak' tan temizlenmiştir.

Taşında toprağında alın teri, şehit kanı ve mücadele olan Zonguldak milletimizin gururlarından olup Gazi Mustafa Kemal' in dediği gibi Zonguldak'ın altındaki madenler ne kadar kıymetliyse bizim nazarımızda da Zonguldak bir o kadar kıymetlidir.

Uzun Mehmet' in kömürü bulmasıyla da Zonguldak, sanayimizde önemli bir yere sahip olmuştur.  Karaelmas ile birlikte ekonomik ve toplumsal gelişimde öncü olan Zonguldak 1924 yılında Cumhuriyet' ten sonra ilk il olan vilayet unvanını almıştır.

 

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal ve onunla birlikte omuz omuza mücadele eden şehit ve gazi olan tüm ecdadımızı, taşkömürünü bularak ülkemizin ve ilimizin kalkınmasında önemli katkıları bulunan Uzun Mehmet'i ve taşkömürünü alın terleriyle canları pahasına çıkarırken şehit düşen bütün madencilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan Ayının başta ülkemiz olmak üzere, İslam Âlemine ve tüm insanlığa Yüce Allah' tan huzur, barış ve istikrar getirmesini temenni ediyor saygılarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim