Konu ile ilgili Cumhuriyet Gazetesi'nin yaptığı haber şu şekilde:

İddiaya göre AKP'li Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, yaptığı kaçak binalar için önce turizm belgesi aldı, daha sonra da imar barışından yararlanmak için 100 bin TL’ye yakın para yatırarak yasal hale soktu. Filyos Belediye Başkanı Ünal, ortağı olduğu Nazar adlı şirkete apart otel ve restoranı kiraya verdi. Söz konusu bina, 2013 yılında yapılmadan önce eski sahipleri tarafından bina yapılmak istendiğinde belediye başkanının kendilerine “bu arazide imar izni yok, siz buraya çivi bile çaktırmam” dediği belirtildi. Ardından Ünal’ın söz konusu arazinin Nazar adlı şirket tarafından satın alınması üzerine araziyi imara açtığı belirtildi.

Filyos’ta sürekli şaibeli iş ve işlemlerle gündeme geldiği belirtilen, hakkında çok sayıda yolsuzluk iddiası bulunan ve daha önce “görevi kötüye kullanmaktan” ceza alan Ünal, yolsuzluk ve usulsüzlük nedeniyle daha önce 5.5 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Sürekli yolsuzluk haberleri ile gündeme gelen, yeşil alanları rant karşılığı imara açan Ünal’ın en son marifetinin de Filyos’ta devam etmekte olan tüm inşaatları mühürlemek olduğu ortaya çıktı.

Son yerel seçimlerde CHP’den belediye başkan adayı olan avukat Gerçek Ülker, Filyos’ta ranta dayalı tek adam yönetiminin hukuk ve adalet tanımadığını belirterek, gelişmeleri şu şekilde değerlendirdi: “Filyos’ta yaşanan bu olaylara ‘dur’ demek için yargıya başvurduk. Burada yapılan tüm imar planlarının hepsi hayali. Davayı açtıktan sonra bizim ilk yürütmeyi durdurma talebimiz 10.08.2018 tarihinde reddedildi. Yapmış olduğumuz itiraz sonucu Ankara Bölge İdare Mahkemesi itirazımızı kabul etti, yürütmeyi keşif ve bilirkişi raporu hazırlanıncaya kadar durdurdu. Daha sonra mühürleme işlemleri gerçekleşti. Mühürleme işlemini de hemen yapmadılar. Kararı PTT’de de beklettiler, bir süre memurları ayarlayıp bize ulaştıktan 15 gün sonra Filyos Belediyesi avukatına ulaşmış gibi gösterdiler. Biz de suç duyurusunda bulunduk, PTT memurları ve Filyos Belediyesi yetkilileri hakkında. Şu anda Filyos’ta tüm inşaatlar mühürlü.”

Algı peşinde

Ülker, Başkan Ünal’ın rant uğruna gerçekleri saptırdığını iddia ederek “Mantarlı İnşaat haricindeki mühürleme işlemlerinin hiçbiri bir mahkeme kararına dayanarak yapılmamıştır. Belediye başkanı tamamen algı yaratmak istemektedir. Çünkü mühürleme işlemlerini yaparken, yürütmeyi durdurma kararının fotokopisini bütün inşaatlara asmıştır. İnşaatları, Gerçek Ülker mühürletmiştir algısını Filyos halkında yaratmak istiyor” dedi.

Editör: TE Bilisim