Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, Meyz Cafe’de düzenlediği kahvaltılı tanışma toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başkan Fatih Keleş, ticari hayatında yaşadığı olumsuzluklar ile ilgili olan sorulara ‘Buraya DEVA Partisi’ni konuşmaya geldik.’ şeklinde cevapladı. Başkan Keleş, öte yandan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“İL BAŞKANI OLAYIM DİYE BİR GAYEM OLMADI”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın düşüncelerinin kendisi için değerli olduğunu vurgulayan Keleş,  “Ali Babacan’ın siyasi parti kurma hareketi başladığında ve Ali Babacan’ın 2002’den itibaren yapmış olduğu söylemlerle, icraatlarla bu ülke için dertlendiğini, bir şeyler yapmak istediğini gördüm. Düşüncelerimle örtüştüğü için bu harekete girmeye karar verdim. Parti için görüşmelere başladığımda, partide il başkanı olayım diye bir gayem olmadı. 24 Haziran’da Ankara’da yapılan görüşmelerde de ben bunu söyledim. Partim bana ne görev verirse yapmaya hazırdım. Ekip arkadaşlarımın takdiri ben oldum.” dedi.

“TOPLANMA SEBEBİMİZ DEVA PARTİSİ, FATİH KELEŞ DEĞİL”

Son dönemde siyasi ve ticari hayatının karşılaştırılması ile ilgili konuşan Fatih Keleş,”2018 yılı Aralık ayına kadar aile şirketinde yönetim kurulu üyesiydim ve ortaktım. 2018 Aralık ayında bir yol ayrılığı kararı aldık. Kendi ticaretime kendim devam etme kararı aldım. Aile bağımız sürüyor. Biz bir bütünüz. Ticaretlerimiz ayrı. Kimseye aile özelimi ispat etme gibi bir durumum yok. Biz bu yola başlarken bir maddi beklenti içerisine girmedik. Biz bu yola tamamen kendi düşüncelerimizle ve irademizle, maneviyatımızla girdik. Buradaki toplanma sebebimiz DEVA Partisi. Fatih Keleş’in bir basın toplantısı değil. Beni partiyle ilgili eleştireceklerse ona açığım ama ticaretle siyaset bir tutulursa ona dur derim.” dedi.

“ERDOĞAN’IN GRUBUNDAN AYRILANLARLA GÖRÜŞMEYECEĞİNİ İFADE ETTİ”

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile arasında ticari açıdan sorun olduğu iddialarını yanıtlayan Keleş, “Ali Bektaş ile bir ticaretim yok. Kozlu Belediyesi’nden alacaklıyım, borçlu değilim. Ali Bektaş’ı atanmamdan sonra aradım. Kendisini ziyaret etmek istediğimi söyledim. O da nazikçe Recep Tayyip Erdoğan’ın grubundan ayrılanlarla görüşmeyeceğini ifade etti. Bizde teşekkür ettik. Şehrimizin bir belediye başkanıdır.” dedi.

Editör: TE Bilisim