24 Haziran Erken Genel seçimlerinde AK Parti milletvekili adayları Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Züleyha Arıman ve Burhan Onuk, ilçe başkanlığında düzenlenen toplantıya katıldı.

Adayların, kendilerini tanıtıcı konuşmalarının ardından gazetecilerin ‘Neden Ereğli'den listede isim yok" şeklindeki sorusuna ilk yanıt İl Başkanı Zeki Tosun'dan geldi.

TOSUN: FAZLA BÜYÜTMEYİN!

Tosun, bu durumun büyütülmemesi gerektiğini ifade ettiği sözlerinde şunları kaydetti:

"Her vekilimiz Zonguldak'a hizmet edecek. Bu adayların hepsi Zonguldak vekilidir. Bunların hepsi Ereğli olsun Alaplı olsun, diğer ilçelere de hizmet edecekler. Yani burada bölgeleri ayırmamızın bir anlamı yok. Bunun bir maksadı da yok. Geçen dönem vardı (Ereğli'den) bu dönem yok. Bu genel merkezin aldığı bir karardır. Bunu daha fazla şey yapmamıza gerek yok. Sonuçta bütün milletvekili adaylarımız Zonguldak'a hizmet edecekler. Bunu bu şekilde algılamamız gerekir. Geçen dönem vardı, ondan önceki dönem vardı ama şimdi böyle bir karar alınmış. Bunu daha fazla bu şekilde büyütmemizin bir anlamı da bence yoktur. Bunu Genel Merkez bu şekilde yaptı ise daha fazla sorgulamaya gerek yok."

TÜRKMEN: NE OLUR DİLLENDİRMEYİN!

Türkmen de, kendisinin Ereğli Adayı olduğunu ileri sürerek, "Ereğli'de neden milletvekili adayı yok diye soruluyor. Polat Türkmen, Ereğli'nin milletvekili adayıdır, bitti. Var mı başka bir şey? Ne olur bunu dillendirmeyin. Konuşmayın bile. Ayrılıkta değil birleşmede hayır vardır. Yörelerimiz ayrı olabilir mi? Nerede bir dert varsa biz ‘Ak Parti ailesi' diyoruz" diye konuştu.

Toplantıya Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, partili belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, milletvekili aday adayları katıldı.

Editör: TE Bilisim