Şube veya İrtibat Bürosu Talep Etmişti!

İhracat yapan firmalara bir kamu kuruluşu olarak hizmet veren ve kredi sağlayan Eximbank’ın Genel Müdürü ile CHP Milletvekili Yavuzyılmaz daha önce Kit Komisyonu toplantısında Zonguldak’a şube veya irtibat bürosu açılması için görüşme gerçekleştirmişti. Sonrasında telefonda birçok kez Genel Müdür Adnan Yıldırım ile görüşerek ısrarını sürdürdüğünü belirten CHP’li Yavuzyılmaz, TSO Zonguldak Başkanı’yla yaptığı görüşme sonrası TSO’nun da Eximbank’tan şube veya irtibat bürosu talebinin olduğunu belirtmesiyle bir adım daha atılmış olduğunu belirtti.  Yavuzyılmaz son olarak; “Eximbank Genel Müdürü tarafımıza:15 Ocak'ta Zonguldak'a ziyarette bulunarak bir toplantı gerçekleştirileceği ve bir sunum yapacağını bildirmiştir.” diyerek sürecin somut bir kazanıma dönüşeceğinin müjdesini verdi. Yavuzyılmaz’ın açıklaması şöyle:

Genel Müdür 15 Ocak’ta Zonguldak’ta!

“TBMM Kit Komisyonunda denetlediğimiz, İhracata yönelik kredi sağlayan hazine destekli Türk Eximbank’ın Zonguldak’a bir şube veya irtibat bürosu açmasını Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’dan talep ederek, kendisini Zonguldak'a davet etmiştim.
Birçok kez telefonla iletişim kurarak, Zonguldak'a yatırımcı çekebilmek, ihracatı artırmak ve istihdam sağlamak için Eximbank'ın bir kolunun İlimizde olmasının gerekliliğini ısrarla belirtmiş, bu davetimi yinelemiştim.
TSO Başkanımızla birlikte koordinasyonu sağlayarak, TSO'nun da Eximbank'tan Zonguldak şubesini veya irtibat bürosunu açmasını talep etmesiyle bu projemizde bir adım daha atmıştık.
Eximbank Genel Müdürü tarafımıza: 15 Ocak'ta Zonguldak'a ziyarette bulunarak bir toplantı gerçekleştirileceği ve bir sunum yapacağını bildirmiştir.
Bu güzel gelişmede katkısı olan herkese teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilisim