24 Haziran seçimleri için YSK'nın belirlediği takvim doğrultusunda milletvekili aday listelerinin sunulmasına geri sayım sürerken CHP'de milletvekili aday listelerinin büyük oranda netleştiği öğrenildi.

Bütün programlarını iptal ederek, partisinin Çevre Sokak'ta bulunan Parti Okulu'na kapanan Kılıçdaroğlu, dün 6 saat toplantının ardından, bugün Saat 11:00'de 5'li Komisyon ile yeniden buluştu.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Faik Öztrak, Seyit Torun, Muharrem Erkek ve Çetin Osman Budak'tan oluşan 5'li komisyon üyeleri ve Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'la buluşan Kılıçdaroğlu'nun toplantısı yaklaşık 8 saat sürdü.

Toplantıda, 5'li komisyon üyelerinin, il dengeleri, aday adaylarının profilleri, kariyerleri konusunda CHP Lideri'ne ayrıntılı sunum yaptıkları öğrenildi.

CHP Lideri'nin talebi üzerine, toplantıda bazı isimler hakkında ayrıntılı bilgi aktardıkları öğrenildi.

BÜYÜK ORANDA NETLEŞTİ
Dün ve bugün yapılan seri toplantılar sonucunda CHP'nin milletvekili listesinin büyük oranda netleştiği öğrenildi. Taslak liste konusunda, komisyon üyelerinden ser verip sır vermemeleri konusunda söz alan Kılıçdaroğlu'nun, iki gündür kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yaptıktan sonra, taslak listeler üzerinden listelere son şekli vereceği öğrenildi.

FERMUAR SİSTEMİ DEVREDE
Kurmaylarla yapılan toplantıda, Saadet Partisi ve dışarıdan gelecek olası adaylar için fermuar yöntemiyle bazı sıraların boş bırakıldığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarının önerisi doğrultusunda Saadet Partisi ve kendisinin davet ettiği isimler doğrultusunda listeye noktaya koyacak.

GEREKİRSE ÇAĞIRACAK
5'li komisyondan bütün bilgeleri alan ve listelere son şekli verEN CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, gerek görmesi hakkında son kez komisyon üyeleriyle buluşması bekleniyor.

HAZIR LİSTE PAZAR SON ŞEKLİNİ ALACAK
CHP Lideri'nin günlerdir yaptığı çalışmalar sonucunda son şeklini verdiği aday listeni Pazar günü önce MYK, sonra Parti Meclisi'nin onayına sunacak.

BÜYÜK SÜRPRİZLER VAR
DÜZGÜN HABER'in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, CHP'nin büyük oranda netleşen listelerinde büyük sürprizler var. Saadet Partisi ve Merkez Sağ'dan gelen isimler dışında, CHP Lideri'nin genç ve kariyer sahibi genç isimlerle listelerle doldurduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim