Vali Bektaş, görüşme neticesinde, Kozlu Balıkçı Barınağı bölgesinde tehlike oluşturan ‘yüzeye yakın kayalar’ ile ilgili ikaz şamandıralarının konulması talimatını verirken; Filyos ’ta yer alan Tios Antik Kentinin tanıtımı, BEÜ Tıp Fakültesindeki kavşak çalışmaları, Zonguldak Liman Mendireğindeki hasarın durumu ve Orta Kapuz bölgesindeki üst geçit eksikliğine kadar gündemdeki konularla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Yavuzyılmaz’a, CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Yusuf Mar ve İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mustafa Uzundal da eşlik etti.

CHP’li Yavuzyılmaz’ın ziyarete ilişkin açıklaması şöyle:

“Zonguldak Valisi Sayın Erdoğan Bektaş'la, Valilik Makamında bir görüşme gerçekleştirdik.

Bu görüşmemize CHP İl Başkanı Sayın Hakkı Güney, Merkez İlçe Başkanı Sayın Yusuf Mar, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sayın Mustafa Uzundal katıldılar.

Kozlu Limanında fırtınada batan ve deniz yüzeyine yakın kalıntıları olduğu için balıkçı tekneleri için büyük tehlike yaratan mendireğin yeniden inşasını ve acilen bu bölgeye işaret şamandıralarının konulmasını talep ettim.

Fotoğraflar ve çekilen video ile bu tehlikeyi kendisine gösterdim.

BEÜ Tıp fakültesi kavşağındaki heyelan yığınında bulunan büyük kayaların, batan bu mendireğin yeniden inşasında kullanılmasının süreci hızlandırabileceğini ifade ettim.

Sayın Bektaş, yetkilileri arayarak telefonla bilgi aldı. Kozlu limanındaki tehlikeli bölgeye işaret şamandıralarının konulması talimatını verdi.

Heyelan yığınındaki kayaların özelliklerinin mendirek inşaatında kullanılmaya uygun olup olmayacağı araştırıldı ancak heyelanı kaldırmakla ilgili ihaleyi alan firmanın bu kayalar konusunda başkaca bir tasarrufunun olduğu tespit edildi.

Sayın Bektaş'a Filyos' ta bulunan “Karadeniz'in Efes'i” olarak bilinen Tios Antik Kenti arkeoloji çalışmalarına sağladığı katkı ve destekten ötürü teşekkürlerimi ilettim.

Fırtınada yıkılma tehlikesi olduğunu ifade ettim

Geçtiğimiz yıllardaki fırtınalarda zarar gören, Zonguldak liman mendireğinin çatlaklarının grout tipi dolgu malzemesiyle güçlendirilmesi ve denize doğru kaydıkları için dalga kırma işlevini yeterince yerine getiremeyen tetra küp beton blokların yeniden yükseltilmesiyle ilgili önerilerimi aktardım. Mendirekteki hasar tamir edilmediği taktirde fırtınada yıkılma tehlikesi olduğunu ifade ettim. Önceki fırtınaların yarattığı zarar, tahribatla ilgili fotoğrafları gösterdim.

Orta kapuz, tersane bölgesinde vatandaşların sahile ulaşmak için kullanıldığı halde sökülen TTK'nın demiryolu üst geçidinin yerine, bir can kaybı yaşanmadan, yeni bir üst geçidin belediye tarafından konulmasının aciliyetini belirttim.

Çizdirdiğimiz demiryolu çelik üst geçit projesinden detay çizimler gösterdim. Teknik çizim tamamlandığında projeyi ilgililere ayrıca aktaracağız.

Sayın Bektaş'la liman arkasından başlayarak orta kapuz, tersane bölgesine kadar olan projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak görüşmemizi tamamladık.”

Editör: TE Bilisim