Başkan Akgün, 6 bin 500 nüfuslu beldenin Türkiye’nin şuanda elektrik ihtiyacının yüzde onunu karşıladığını söyledi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) yerine hayatını özel ocaklarda Maden Mühendisi olarak sürdüren ve şimdilerde Çatalağzı Belediye Başkanı olan Adnan Akgün’ün Maden Mühendisliğinin ilk yıllarında Divriği’de bir maden ocağında meydana gelen grizu faciasında yaralandığı da “Görkemli Hatıralar” programında ortaya çıktı. Program sunucusu Serhan Asker sunumda, “Emekçi,Bir avuç kömür için ömrünü veren kişi” olarak sundu.
“TARIMDAN, SANAYİYE GEÇİŞİN NOKTASI OLDUK”
Akgün, “Maden deyince acı vardır. Elem vardır. Üzüntü vardır. Bu topraklarda madeni üretmek için şehit düşen tüm emekçileri şad ediyoruz. Saygı ve minnetle anıyoruz.  Bu ülke maden şehitleri sayesinde bu günlere geldi. Çatalağzı, Zonguldak’ın çok ufak bir beldesi. Nüfusu 6 bin 500’dür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Tarım toplumundan Sanayi toplumuna geçişin istasyon kasabası Çatalağzı olmuştur.  Sanayinin ham maddesi kömürdür. Zonguldak kömürünün özelliği ise koklaşabilir olması. Yani demir-çelik sanayisinin ham maddesi. Karadon-Gelik ve Kilimli’de üretilen kömürün Fransızca değimi olan Lavvar olan kömür yıkama tesislerinde yıkanıp elendikten sonra Karabük Demir Çelik Fabrikalarına gönderiliyordu. 
“ONUNCU YIL MARŞININ ESİN KAYNAĞIYIZ”
Onuncu Yıl Marşı yazıldığı yerdir Zonguldak. Faruk Nafiz Çamlıbel ve Behçet Kemal Çağlar tarafından yazılan ve Cemal Reşit Rey tarafından 1933 yılında bestelenen marştır. 29 Ekim 1923'te kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun onuncu yıl kutlamaları için düzenlenen yarışmada seçilen marştır. İşte bu marşın esin kaynağı Zonguldak onun da istasyonu Çatalağzı olmuştur. 1956’da Lavvar kurulmuştur. 1969’da deniz seviyesinin 400 metre altına inen ilk kuyu bu bölgede yapılmıştır. 1936’da TCDD demir yolu bağlantısını yaptı. Ve Çatalağzı İstasyon Merkezi oldu. Türkiye’nin ilk termik santrali 1948 yılında Çatalağzı kasabasında Işıkveren’de kuruldu. ÇATES olarak. Şu anda da Türkiye’nin elektriğinin yüzde onu beldemizden karşılanmakta. Enerjinin başkenti durumundayız. Ülkedeki demir-çelik sanayisinin gelişip, güçlenip kalkınmasında Çatalağzı beldesinin önemi çok fazladır.  8 bin, 8 bin 500 koklaşabilir taş kömürünün üretildiği tek kenttir Zonguldak” dedi.
KÜÇÜKKAYA, ASKER VE GÜRBÜZ’E FORMA HEDİYE ETTİ
Tür sinemasının önde gelen jönlerinden olan Tarık Akan’ı anma programı Çatalağzı Beldesinde Halk TV ekranlarında “Görkemli Hatıralar” programında gerçekleşti. Programa konuk olan Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni, Zonguldaklı, Madenci çocuğu Aykut Küçükkaya, Program sunucusu Serhan Asker ile Sanatçı Sadık Gürbüz’e Belediye Başkanı Adnan Akgün, Zonguldakspor ve Çatalağzı Demirspor formalarını hediye etti.

Editör: TE Bilisim