Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Zonguldak Belediye Başkanlığı için MYK’dan çıkan 22. Dönem Milletvekili Harun Akın, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Akın; Benim kongre döneminde istediğim il başkan adayları olmuştur, belediye başkan adayları olmuştur, ama hiçbir zaman başkasının arkasında siyaset yapmadım. Harun Akın; Aday adaylığı sürecinde büyük bir oyun oynandı, Ali Uzun isminin CHP Genel Merkezinin yolladığı heyette olmadığını söyledi, Uzun’un ismi birileri tarafından kurgulandı, Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz sadece kuryelik yaptı dedi. 

Milletvekili Ünal Demirtaş’ın “Parti Meclisinin olduğu gün evimde çocuğumla oynuyordum.” Söylemlerini de sert dille eleştiren Akın, “Milletvekillerinden biri oynaşta, birisi Parti Meclisinin kapısında” dedi.

Harun Akın, aday adaylığı sürecinde kendisini yok sayan Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman ile PM’ye farklı bir ismin sokulmasını sağlayan Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ı yerden yere vurdu. Akın, aday adaylığı sürecini şöyle değerlendirdi; “Her gün Zonguldak’ı izliyorum. Merkez ilçe Başkanı beni muhtar adayı yaptı ki muhtarlık çok şerefli ve onurlu bir görevdir. Muhtarlık görevini aşağılayan kişi Zonguldak’ta CHP gibi bir partide ilçe başkanı. İnşallah bu seçimde muhtarlara hiç ihtiyacı olmadan başarılı olur. Merkez İlçe Başkanı, Genel Başkanına, Genel Merkezine gidip ya bu Harun Akın ismi sürekli bize geliyor. ‘Bu aday mıdır, değil midir’ diye sorsaydı. Bana göre benle ilgili cevabı alırdı. Sorumlu ilçe başkanı da bunu gerektirirdi.

Akın;“Şenol Şanal arkadaşımız Genel Merkezimin takdiri ile aday oldu. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Ankara’da başka bir ismi ankete sokmak için çalışma yaptı. Milletvekilimiz de bu işin başrolünde oldu. Ali Uzun’u gerçekten çok severim. Zonguldak’ın değerli bir insanı. Zonguldaklılara her zaman kapısı açık bir ağabeyimiz. Keşke Ali Ağabey bu tartışmanın içine; Merkez İlçe Başkanı ve Milletvekilinin CHP’nin üyesi olarak dâhil edilseydi, daha şık olurdu. Benim aday adaylığına müracaat etmemem, parti üyesi olmayan bir insanın benim önüme koyulmasından daha ağır olabilir mi?"dedi.

Editör: TE Bilisim