Zonguldak Belediyesinin CHP'li Meclis üyesi Zeki Çolak hakkındaki iddiaların sonu gelmiyor. Encümen üyesi Zeki Çolak'ın İncivez'de İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığının Mümin Öztürk imzalı  soruşturmasına dahil olan kaçak ve imarsız daireleriyle ilgili Zonguldak Belediyesinin sessiz kalarak raporu yok sayması dikkat çekiyor.

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığının 2016 Kasım ayında başlattığı soruşturmada resmiyette görünmese de kamuoyunca Zeki ÇOLAK'a ait şirket tarafından yapıldığı bilinen kaçak ve imarsız konutlarla ilgili olarak; "Kampüs Kent isimli yerde kaçak ve iskansız inşaat yapıldığı, bu şekilde 350 civarında 1+1 dairenin elde edildiği, iskan alınamadığı için daire sahipleri ve kiracıların mağdur olduğu, elektrik ve su abonelerinin alınmaması nedeniyle şantiye suyunun ve elektriğinin kullanıldığı" iddiaları gündeme gelmiş ve usulsüzlüklerin tespit edilmesinin ardından 110 bin lir ceza kesilmişti.

Bakanlık müfettişlerinin yazısı üzerine Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir marifetiyle Zeki Çolak'ı kurtarma operasyonu başlatılmış ve ruhsata aykırı yapılar yıkılmamıştı. Aynı bina daha önce çatılarında güneş enerjisi süsü verilmiş baz istasyonları ile gündeme gelmişti.

Seçim döneminde Ak Parti'den aday adaylık başvurusu yaptığı halde CHP'nin kazanacağını anlayınca yüksek oranlardaki bağışlar karşılığında CHP'den kontenjan adayı gösterildiği iddia edilen Çolak'a tanınan imtiyazların nedeni merak ediliyor.

Zonguldak Belediyesi'nde ilk günden beri ‘Zeki Çolak'a özel uygulama' tartışmaları bitmezken CHP'nin meclis grubu da bu konuda ikiye bölündü. Gerek meclis içinden gerekse parti yönetimi ve Milletvekili Şerafettin Turpcu kanadından gelen tepkilere rağmen, Akdemir'in Zeki Çolak'ın kaçak, imara aykırı, binalarıyla ilgili aşırı korumacı tavrının nedenleri merak ediliyor.

Çolak'la ilgili gündemde olan bir başka nokta ise Meşrutiyet Mahallesinde ki plan değişiklik talebiyle ilgili. Üçüncü kişilerin başvuruları ile yapılmak istenen düzenleme hayata geçerse bu yapılar emsal kabul edilerek Zeki ve Ahmet Çolak kardeşlere ait olduğu bilinen binanın fazla katları resmileştirilmiş olacak. Daha önce gündemden çıkarılmak zorunda kalan düzenlemenin yeniden meclise getirilmesi bekleniyor.

Nisan ayı meclisinde gündemin 17.maddesi olarak gündeme getirilen ancak meclisteki oylamada gündeme  alınamayan ranta dayalı bir konu üzerinde niçin bu kadar ısrarcı olunup Karabük Koruma Kurulu'ndan yeni bir yazı istendi?Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığının yazısı sonrası Zonguldak Belediyesinin yapmak zorunda kaldığı işlemler ve idari para cezalarının ardından akla gelen sorular yanıt bekliyor.

O SORULAR ŞÖYLE

BİR

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığının yazısı sonrasında yapılan denetimlerle encümence kesilen idari para cezası tahsil edildi mi? Edilmediyse hangi gerekçeyle edilmedi?

İKİ

Kampüs Kentte imar yasasına aykırı olarak yapılan teras kat yıkıldı mı?

ÜÇ

Kampüs Kent'te teras katın bir altındaki kaçak kat yıkıldı mı? Yıkılmadıysa neden ve neyin karşılığında yıkılmadı?

DÖRT

Kampüs Kent'in giriş katındaki otoparklar nasıl oldu da müfettiş raporuna rağmen markete çevrildi? Buralara kim nasıl ruhsat verdi?

BEŞ

Zeki Çolak hangi akıl ve mantıkla binanın çatısına güneş enerjisi görünümlü baz istasyonları kurulmasına izin verdi. İmara aykırı katlardan alınan paralara karşın insanların sağlığı neden tehdit edildi?

 ALTI

Meşrutiyet Mahallesinde ki plan değişiklik talebiyle ilgili Koruma Kurulu'ndan alınan bu yazıdan sonra fazladan çıkılacak katlar için aynı konu başka isimler altında meclis gündemine sözde revizyon imar planı olarak getirilecek mi? Hangi meclis üyeleri buna evet diyecek. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve İmar Komisyonu Başkanı Mehmet İzzet Türkçelik, Zeki Çolak için CHP'yi feda edecekler mi?

 YEDİ

Kamuoyunda bunca şaibelere rağmen Zeki Çolak nasıl oluyor da meclis üyeliğinin yanında İmar Komisyonu ve encümen üyeliği yapabiliyor. Partililerin destekleri ile meclise giren üyeler, İl Başkanı Ahmet Altun, İl yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Milletvekili Şerafettin Turpcu nasıl oluyor da kamuoyunda herkesçe bilinen bu şaibelere sessiz kalarak Zeki Çolak'ın partiyi ve Belediye yönetimini parmağında oynatmasına izin veriyor? Kimler nasıl ve neyin karşılığında sesiz kalıyor?

 

DEVAM EDECEK…

Editör: TE Bilisim