Kırmacı Mahallesinde bulunan Yöresel Evler'in bahçesinde düzenlenen iftara katılan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, burada yaptığı konuşmasında yürüttükleri çalışmaları anlatamadıklarını belirtirken, "Biz sanıyorduk ki yaptık  görecekler. Demek ki sık sık toplantılar yapıp bunları anlatmamız lazım"diye konuştu

Uysal, "Bizim bir eksiğimiz var. Belediyeye bakışı değiştirmemiz lazım. Bunun için bizler yaptıklarımızı daha detaylı, daha sık, daha heyecanlı; hikayeleştirerek anlatmamız lazım. Şehit Ömer Halisdemir bulvarının öyküsünü, Gökme Köprüsünün hikayesini, niçin Kırmacı çöplük rehabilitasyonu ile uğraştık, Niye köseağzı yolunu açtık.  Niye yol düzenlemeleri yaptık. Niçin dört şantiyemizi Belen sanayisine taşıdık? Sahil boyunca çilek kafe, su ürünleri, sahil kafemizi niçin açtık? Niçin 4 bin 400 metrekarelik alandasentetik buz hokeyi sahası olan tesisi açtık bunları anlatmamız lazım. Kızılcapınar barajından berrak, fiziksel, kimyasal, biyolojik değişiklere 12 üniteden geçecek neden içeceğimizi, evimizden çeşmeyi açtığımız zaman kullanma suyu ve içme suyu olarak kullanabileceğiz.

Ereğli bu arada 125 kilometreye yakın delik deşik edildi.  Enerji hatları niçin gerekliydi anlatamadık. Bu bölgeler elektrik kesintisi yaşayacaktı. Bunları anlatmadık sizlere. Devrek yol ayrımından doğalgaz çalışması yaptık. Yeni binalar yapılıyor buralara doğalgaz yetmeyecekti bunları yeniledik. Bunları yaparken doğalgazcı diyor ki, bir metre öteden enerji geçsin, DSİ diyor bir metre öteden geçsin. Bu noktada ben bunları gördüm.  Biz sanıyorduk ki yaptık görecekler. Demek ki sık sık toplantılar yapıp bunları anlatmamız lazım."

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Uysal, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın talebi üzerine Zonguldak valiliği önünde düzenleme çalışması yaptıklarını, bunun da gayet doğal olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Uysal, bir soru üzerine, 2017 yılı sonbaharında Kent Meydanı, iki katlı yer altı otoparkı ve cami inşaatının başlayacağını söyledi. Uysal, vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı.

Editör: TE Bilisim