Gazipaşa'da yüzler güldü Gazipaşa'da yüzler güldü

Uzun yapmış olduğu açıklamada; Önceki gün Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde yaşanan sel felaketi birçok uyarılara rağmen şehrimiz gündemine getirilen Fevkani köprüsünün yıkımının ne kadar riskli olacağını tekrar ortaya koymuştur.
Daha önce defalarca taştığına ve şehrimize zarar verdiğine şahit olduğumuz taşkın dere olan Acılık deresinin fevkani köprüsünün yıkımı sonrası üzerine yapılacak yeni geçişler ile çok daha tehlikeli bir hal alacağı açıktır.
Köprü yada üst geçitlerin amacı araç ve yaya trafiğinin kesişme noktalarını azaltarak araç ve yaya trafiği sorununu en aza indirmeyi sağlamaktır. Fevkani köprümüzde hem demiryolu hem yaya hem de araç trafiğinin kesişme noktalarını en aza indirmek amacı ile yapılmış tarihi özelliği olan bir dönemi yansıtan bir yapıdır. Güçlendirmesinin yapılarak kullanılması en doğru karardır. 
 Böyle önemli bir işlev gören köprünün yıkılması kararı şehircilik açısından da yanlış olmasının yanında dere üzerinin farklı noktalarda çok daha alçak bir düzlemde geçilecek olması ile ayrıca önemli ölçüde tehlike yaratacaktır.
Yarın şehirde bu sebeple oluşacak bir sel felaketi yaşandığında hiç kimsenin doğal afet kaderde bu varmış deme şansı yoktur. Bilimin yol göstericiliğini göz ardı edenler hiçbir mantıklı açıklaması olmayan şehircilik ilkeleri ile örtüşmeyen böyle bir uygulamanın sonuçlarından sorumlu olacaklardır. Bunu tarihe not düşüyoruz.
Bugün yeniden yapılması milyonlar tutacak olan böyle bir köprüden faydalanmamanın anlaşılması mümkün değildir. Yıkılması mecburidir şeklinde olduğu söylenen gerekçe gösterilmeye çalışılan üniversitenin hazırladığı raporun tamamının Zonguldak kamuoyu ile paylaşılması da zorunludur. 
Ben yaptım oldu zihniyetinin sonuçları son afetlerde bir kez daha doğa tarafından yapanların yüzüne tokat gibi çarpmıştır. Olan bu büyük acıları yaşayan vatandaşlarımıza olmuştur. 
Bu sebeple derenin üstüne kavşak yapılması gibi riskleri de ortaya çıkaracak köprünün yıkılması fikrinden acilen vazgeçilmesi en akılcı ve bilimsel çözüm olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim