Gergin geçen belediye meclis toplantısının ardından bu sabah Elmas TV'de Gamze Taşdemir'in sunduğu Günün Manşetleri programının konuğu olan CHP Belediye Meclis Üyesi ve CHP Meclis Gurup Başkanı Dr. Atınç Kayınova, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'ın, CHP İl Başkanı ve diğer parti il başkanlarının Vali Erdoğan Bektaş'a , mecliste gerilime neden olan imar değişikliği ile ilgili bir söz vermediklerini, Vali Bektaş ile sadece meclisin olağanüstü toplanıp, toplanmaması konusunda konuştuklarını söyledi.

Gamze Taşdemir'in canlı yayında konuğu olan Kayınova şunları ifade etti; "İl Başkanımız Murat Pulat ile Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın toplantısının içeriği olağanüstü meclisin toplanıp toplanmamasıyla ilgilidir, meclis gündemi ile ilgili değildir. Selim Alan önce burayı bir düzeltmelidir. Murat Pulat bilmediği bir konuda karar verecek değildir, görmediği bir evrak konusunda da karar verecek değildir. Kaldı ki karar verse bile CHP gurubunda bu karar tartışılır ve konuşulur. İl başkanımız Murat Pulat'ın valimiz Sayın Erdoğan Bektaş'a, 'tamam biz burayı MAKZON filan yapalım' tarzında bir cümlesi, bir sözü yoktur."

CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, dün yapılan belediye meclis toplantısındaki tavırları nedeniyle Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ı mafyavari tavırlarından ötürü sert bir dille eleştirerek, “Kimse CHP’li Meclis üyelerini ve CHP’ye oy veren binlerce Zonguldaklıyı ‘Ben yaptım oldu’ mantığı ile yönetip yok sayamaz. Bir belediye başkanı siyasi nezaket gereği siyasi rakibi dahi olsa bir meclis üyesine ‘sen’ diye hitap edemez. Kimse kimsenin emir eri değil” dedi.

Dün yapılan belediye meclis toplantısının Vali Yardımcısı gelmeden başlatılmayışını da doğru olmadığı ifade eden Selim Alan, “Seçilmişlerin olduğu bir toplantı bu güne kadar görülmemiş bir şekilde Vali Yardımcısı geç geldiği için gecikmeli başladı. Halkı bilgilendirmeden, STK ve meslek örgütlerinin görüşü alınmadan yangından mal kaçırır gibi karar alınmasına CHP grubu olarak müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Toplantı süresince Başkan Selim Alan’ın CHP’li meclis üyelerinin sözlerini kestiğini söyleyen Atınç Kayınova, Belediye Başkanı Selim Alan’ın CHP’li meclis üyelerine sarf ettiği kötü söz beyhudedir. CHP, halkın sağlığına, geleceğine zarar verecek her türlü kararın karşısındadır”  dedi.

Üzülmez TOKİ konutları ve Kültür Vadisi Projesinin hemen dibinde yapılmak istenen küçük sanayi sitesinin Zonguldak halkına yapılabilecek en büyük ihanet olacağını söyleyen Kayınova, “Yatırıma değil yatırım yerine karşı çıktık. Fiyos’a yapılmasını önerdik. İnsanların sağlığını, çevresel etkileri düşündüğümüz için itiraz ettik. Bir gün gelecek Zonguldaklılar buna karşı çıktığımız için bize dua edecekler.” dedi.

Editör: TE Bilisim