Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın açıklamaları şu şekilde;

Biz belediyemiz çalışanlarımızla beraber, bayram hazırlıklarımızı tamamladık, Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nda bir sıkıntı yaşamadan huzurlu bir şekilde bayramlaşmaları ve bayramı sorun yaşamadan geçirmeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tedbirleri aldık, arkadaşlarımızla toplantımızı yaptık. İnşallah hiçbir sıkıntı yaşamadan bayramı hep beraber sağlıklı bir şekilde geçiririz. Zonguldak halkının ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum, Rabb'im kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin, sağlıkla, mutlulukla, huzurla inşallah. Rabb’im nice bayramları hep beraber geçirmeyi, inşallah bizlere nasip eder diyorum.

TEK ADAM ELEŞTİRİSİNE YANIT VERDİ

Şimdi şöyle söyleyeyim, öncelikle, AK Partili arkadaşlarımızla beraber her şeye beraber karar verme taraftarıyız. Birbirimizin görüşünü alıyoruz meclis toplantısı öncesinde. Sonrasında zaten görüşüyoruz. Bunu da yapmak zorundayız. Biz biliyorsunuz ki, Zonguldak diyerek yola çıktık. Ben bütün arkadaşlarımızın, meclis üyesi olsun, ya da siyasi partilerin temsilcisi olsun, hepsinin görüşlerine saygı duyuyorum ve görüşlerine uymak zorundayız. Çünkü bizim göremediğimizi arkadaşlarımızın görme şansı olabilir. Zonguldak'ımızın hizmet almasını istiyoruz. Zonguldak bizim memleketimiz, meclise seçilmiş olan her arkadaşın derdinin de bu olduğunu zaten biliyorum. Tabii ki, şu an onlar muhalefet oldukları için ister istemez muhalefet etme durumları da var, öyle bir görevleri var, bunları konuşacaklar. Ben hepsinin görüşüne saygılıyım. Şimdi yıllardır bizden önceki arkadaşlarımız burada belediyeyi yönetti. Bu söylemleri dile getiren arkadaşlarımız buradaydı. Şimdilik ben sadece o kadar diyeyim. Kamuoyunun yorumuna bırakayım. Keşke bu arkadaşlarımız şu 4 aylık dönemde gösterdiği hassasiyetleri bundan önceki dönemde gösterseydi de biz hala 2019'da Zonguldak'taki bu sorunlarla karşı karşıya kalmamış olsaydık. Çünkü biz o zaman mecliste muhalefet ederken, yani, hep olumlu, yapıcı olmaya çalıştık. Yani, tek adamlık sistemi gibi bir kelime etmiş Atınç bey. Benim öyle biri olmadığını zaten bütün herkes görüyor. İnsanlarımız, tanıyanlar, zaten bizim paylaşımcı olduğumuzu, her görüşe saygılı olduğumuzu ve istişareye ne kadar önem verdiğimizi herkes bilir.

İkincisi, ekip konusuna gelince, ben yıllarca idarecilik yaptım, doktorluk mesleğimle insanları nasıl motive edeceğimi öğredim. Bu konuda sürekli eğitimler aldık, yönetici eğitimleri aldık ama tabii, bunlar biraz Allah vergisi şeyler. Nasıl söyleyeyim, yani, çok öyle radikal şeyler yapıp, bir anda sistemi değiştirme şansımız yok ama yavaş yavaş eksikleri fark ettikçe tabii ki, müdahale ediyoruz. Ekibimizi tabii ki, kuracağız. Ben bu gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum, kendilerinden de şunu rica ediyorum; Biz Cumhuriyet Halk Partisi'nin bazı belediyelerinin yaptıklarını basından okuyoruz, görüyoruz. Bizim onlar gibi olma şansımız yok. Yani bunları söylediğine göre demek ki akıllarında şöyle bir şey var. Hani kişi kendinden bilir işi derler ya. Altını çizerek söylüyorum, siyasi görüşlerine bakmaksızın insanlarımızın, mesai arkadaşlarımızın hepsi bizim başımızın tacı. İşlerini düzgün yaptıkları sürece, Zonguldak için verilen görevleri düzgün yerine getirdikleri sürece bizim kimsenin siyasi görüşü, dünya görüşüyle bir sıkıntımız olmadı, bundan sonra da olmayacak. Ben bu arkadaşlarımızın diğer belediyelerde de aynı hassasiyeti göstermelerini rica ediyorum. Zonguldak'ımızın artık böyle karşılıklı kısır polemiklere, diyaloglara ihtiyacı yok. Bir istişare ederiz. Atınç bey ile bizim uzun yıllara dayanan abi kardeş hukukumuz var, sohbetimiz var. Biz zaten daimi görüşüyoruz ama tabi dediğim gibi onların teşkilatları da onların muhalefet görevini yerine getirmelerini temenni ediyor. Bunlar olacak ama kazananın Zonguldak olacak inşallah. Zonguldak'ın çünkü hep söyledim kaybedecek 1 dakikaya bile tahammülü yok. Biz koşmak için yetki istiyoruz, yürümeye bile tahammülümüz yok. Biz Zonguldak'ımızın 20-30 senesini düşünerek hareket ediyoruz.

SIĞ SİYASET SEBEBİYLE ZONGULDAK KAYBETTİ

Master planları için uğraşıyoruz ama ne yazık ki, özellikle son 10 yıldaki kısır çekişmeler, sığ siyasetler hedefe ulaşmaya müsaade etmedi. Polemikler yüzünden hepimiz kaybettik. Yani, bunun AK Partilisi CHP'lisi yok. Herkesin siyasi görüşü olmak zorunda.

Vatandaşlarımızın inanın, tek isteği hizmet ve bu doğrultuda büyük bir beklentileri var. Dediğim gibi yıllardır süregelen bir hizmet açığı var. Bunda hepimizin hataları var, eksikleri var. Biz hepsini görüşüyoruz ama bunları çözecek olan genel meclisteki seçilmiş, vatandaşın iradesiyle orada bulunan insanlardır. Tabii ki, tartışacağız, istişare edeceğiz, görüşeceğiz ama en sonunda doğru yolu bulmak zorundayız. Ben Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlara teşekkür ediyorum, görüşlerine saygımız sonsuz. Çünkü ben, hakikaten, onların her zaman fikrini alıyorum, yapacağımız Master planlar ile ilgili projeleri görüştük. İl başkanı, milletvekili geldiği zaman her şeyi paylaşıyorum. Çünkü bu şehir hepimizin. Yani, sadece, biz bugün buradayız, mecliste çoğunluğumuz var, bizim dediğimiz olur gibi bir zihniyet olmadığını zaten tanıyanlar bilirler ve görecekler. Öyle bir durumumuz yok. Bu şehri ortak akılla yöneteceğiz. Çünkü Zonguldak'ın samimiyete, birlik beraberliği ihtiyacı var.

26 AGUSTOS'TA İHALE YAPILACAK

Asfalta bayramdan sonra başlayacağımız da doğru. İhaleyi sonra yapacağımız da doğru. İl başkanımızla benim farklı bir şey söyleme şansım yok. Çünkü siz biliyorsunuz zaten, Zonguldak'ta bizim teşkilatımızın başındaki adam il başkanımız Sayın Zeki Tosun'dur. Biz ihaleyi iptal etmiştik, ayın 26'sında yenileyeceğiz.

İhale süreci bittikten sonra da asfalt çalışmaları devam edecek ama biz bayram sonrasında kendi imkanlarımızla Ankara'daki görüşmelerimiz sonucunda bir iki yere dokunuş yapacağız. Sayın il başkanımızın kastettiği de budur. Onun farklı, benim farklı bir şey söyleme gibi şansımız olamaz. Bu kadar detaya arkadaşlarımızın girmesi beni hem mutlu etti, hem de manidar buluyorum. 8-10 yıldır bu arkadaşlarımız burada görevdeyken Zonguldak'ta tek bir çivi çakılmamışken, 4-5 ayda arkadaşların bu derece hassasiyet göstermesi hem sevindirici, hem düşündürücü. Yani bizi, inanın, vatandaştan çok daha iyi takip ediyorlar. Muhalefet görevlerini yapıyorlar ama o konularda tecrübeli bir partiyiz. Tecrübeli bir teşkilatız. Biz, 3 vekilimiz, Belediye Başkanı olarak ben, hepimiz bu teşkilatlardan geldik. Teşkilat içinde il başkanımızdan aşağıya kadar hepimiz birlik beraberlik içindeyiz. Çünkü bütün görüşmeleri, zaten, Ankara'da olsun, burada olsun beraber il başkanlığımızın koordinesinde yapıyoruz. O yüzden benim farklı, il başkanımızın, vekilimizin, farklı bir şey söylemiş olması söz konusu olamaz.

Editör: TE Bilisim