1928 yılından bu yana Kdz. Ereğli’ye bağlı olan Öğberler Köyü, 30 Aralık 1993 tarihinde belediye statüsü kazanarak beldeye dönüştü. 2008 yılında, çeşitli nedenlerle nüfusu 2 binin altına düşen Öğberler, 15 yıl sonra belediye statüsünü kaybederek yeniden köy oldu. Öğberler’de, belediye statüsünü kaybetmeden 2004 yılında yapılan son Yerel Seçim’de Belediye Başkanlığını Ali Osman Ergün kazandı. Belediye Başkanı Ali Osman Ergün’ün görevinin sona ermesiyle birlikte Öğberler’deki belediye de kapandı. Ergün, daha sonra Kdz. Ereğli Kepez Mahallesi’ne yerleşti. Kendi işletmesinde bir süre ticaret ile uğraşan evli ve iki çocuk babası Ergün, siyaset ve iş dünyasının içinde yer almaya devam ediyor.
Belediye Başkanı olarak Öğberler’e 5 yıl hizmet eden Ali Osman Ergün, yine aynı sıfatla Kdz. Ereğli halkına hizmet etmek istediğini ifade ederek, Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday olacağını sosyal medya hesabından açıkladı.
Ergün, paylaşımında şu görüşlere yer verdi:
“Hayırlı akşamlar değerli dostlar, değerli Ereğlili hemşehrilerim. Önümüzdeki yerel seçimlerde Kdz. Ereğli belediye başkanı adayı olacağımı şimdiden siz değerli hemşehrilerime saygı ve sevgilerimle duyurmak istiyorum. Kdz. Ereğli’nin bir evladı olarak neden ve niçin aday olacağımı önümüzdeki günlerde daha detaylı açıklayacağım. Selam ve saygılarımla arz ederim. Ali Osman Ergün 2004-2009 Öğberler belediye başkanı.”

Baştarla Tahsin Erdemle coştu Baştarla Tahsin Erdemle coştu

Editör: TE Bilisim