Tosyalı Holding’in önemli projeler üstlendiğini belirten Bakan Varank şu ifadeleri kullandı:  
Endüstri Bölgeleri kanununa göre, bir yönetici şirkete ihtiyaç var. Bu yüzden 17 Haziran’da, elini taşın altına koyan bölgenin en büyük yatırımcı şirketini yönetici şirket olarak atadık. 
Farklı anlamlar çıkmasın
Buradan farklı anlamlar çıkarmaya çalışanlar olduğunu duyuyorum. Bizim derdimiz üzüm yemek, bırakın dedikoducular kendi kendine oyalansınlar. 
Bakan Mustafa Varank, Filyos Projesi ile 10 bin yeni istihdam hedeflediklerini vurgulayarak “Bu projede yatırımları, dolayısıyla üretimi hızlandırmak bizim önceliğimiz. Bölgedeki tüm sanayicilerimizden, projeyi sahiplenmelerini, destek vermelerini bekliyoruz. 
750 milyon dolar hedefliyoruz
İnşallah Filyos Endüstri Bölgesi’ndeki tüm parseller faaliyete geçtiğinde; 10 bin yeni istihdam, 1,5 milyar dolarlık yatırım ve yılda 750 milyon dolar ihracat hedefliyoruz. Az önce ifade ettiğim gibi, bölgede yer almaları için sanayicilerimizle görüşmelere devam ediyoruz. 
Filyos’un tanıtımını yapıyoruz
Ayrıca her gittiğimiz yurt dışı seyahatinde Filyos’un tanıtımını yapıyoruz. Burada bulunan serbest bölgeye de ilginin olduğunu ifade etmek isterim. İnşallah Filyos, Batı Karadeniz Bölgesi’nin gelecek yüz yılını şekillendirecek. 

Editör: TE Bilisim