Memurlar Lokal' nde yapılan kahvaltı programına: AK Parti Milletvekilleri Hamdi Uçar, 24. ve 26. Dönem Milletvekili Özcan Ulupınar,İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Belediye Meclis Üyesi adayları, il genel meclisi üyesi adayları ve teşkilat mensupları katıldı.
Önceki dönem Milletvekili  Özcan Ulupınar yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Zonguldak’ta Belediyenin kapısına kilit vursak, yani belediyesi olmasa, vatandaş hizmetlerini kendisi mevcuttan daha iyi görür. Zonguldak’ın ilçe ve köyleri yaşam bakımından Merkezden daha ileride. Geçen seçimi az bir farkla kaybettik, bu seçimde alacağız.  Ömer Selim Alan, teşkilatlardan yetişti, ateşten gömleği giydi. Biz de kendisine destek vereceğiz. Anketlere göre inşallah 25-26 gün sonra bu ipi biz göğüsleyeceğiz. Pırıl pırıl meclis üyelerimiz var. Çok çalışmalıyız. Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil, hiç bir seçimin garantisi yok. Bu son virajda arkadaşlarımıza yoğun bir şekilde destek vereceğiz” diye konuştu. 

Mitingin en önemli noktası Cumhurbaşkanı 
İl Başkanı Zeki Tosun’un açıklaması ise şu şekilde; “Cumhurbaşkanımız, Dr. Ömer Selim Alan’ı Zonguldak Belediye Başkan Adayı gösterdi ve o tarihten beri var gücümüzle çalışıyoruz. 25 günümüz kaldı. Cumhurbaşkanımız da kentimize gelerek miting düzenledi. Kalan 25 günde daha çok çalışmamız gerekiyor. İnşallah 31 Mart akşamı seçimleri kazanan taraf olacağız. Başkanımızın projeleri var onlar hayata geçecek. Ana hedefimiz 25 günde en iyi şekilde yoğun tempoyla çalışarak seçimi kazanmak. 
Mitingde dışarıdan gelen vatandaş yoktu. Zonguldak Cumhurbaşkanımızı çok güzel bir kalabalıkla karşıladı. Mitingde en önemli şey Cumhurbaşkanımızın projelerin arkasında olduğunu söylemesiydi. CHP’nin adayı Acılık’a tabela koyacağını söylüyor. Tabelaya gerek yok, artık arabalar sanayinin yolunu kendisi bulabiliyor. Biz bunları düzeltmeye geliyoruz.

Milletvekili Hamdi Uçar’ın açıklaması şu şekilde; “Çok önemli bir sürecin içerisindeyiz. Yaklaşık 3 aydır sahadayız. Şunu ifade edeyim, 2014 yerel seçimlerinin ardından vatandaşlarımız keşke dedi, pişmanlık ifadelerini dile getirdiler. Mevcut belediye bir çivi bile çakmadı. Tabela belediyeciliğinden öteye gitmedi. Bizim amacımız vatandaşlarımızın beklentilerine cevap verecek projeleri hayata geçirmek. Muhalefet partilerinin projeleri, söylemleri iddiadır. Bizim projelerimizde sorumluluğumuz önemlidir. Biz bu projeleri hayata geçirmeye mecburuz. Şehirden göç eden vatandaşlarımız sadece işsizlikten değil, sosyal hayat olmadığı için de göç ediyorlar. Bu göçü de önlemek için AK Parti’ye ihtiyaç var. 

Ak Parti Belediye Başkan adayı Ömer Selim Alan’ın açıklaması şu şekilde; “10 yıldır hizmet olmayan Zonguldak’a hazırladığımız 5 projeyi alt projeleriyle yok ve su başta olmak üzere gerçekleştirmek işin yola çıktık. Bu projeleri 5 yıl içerisinde bitirmek istiyoruz ve bunun da sözünü veriyoruz. Biz bir dönem değil, 3 dönem Belediye Başkanlığı için geliyoruz. 31 Mart köprüden önce son çıkış. Hizmet alamadık, vatandaşlarımız şehirden ayrıldı. Sadece iş de değil sosyal donatılar olmadığı için de ayrılanlar oldu. Hizmet olmadığı işin ayrılanlar oldu. Biz buradan ayrılamayız, burası bizim memleketimiz. Biz görev süremiz boyunca herkesin gönlünü alacağız. Hizmeti unuttuğumuz, görmediğimiz için hizmeti bilmez hale geldik.  Ben Zonguldak’ımıza güveniyorum. Genç, dinamik ve yüzü ekşimemiş bir belediye başkanı istiyor” de. Biz bu projelerin hepsini vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda yaptık. Hepsini toparladık ve bu 5 projeyi uygun gördük. Sosyal Belediyecilik ve gönül belediyeciliği ile başlayalım dedik. Ne yazık ki belediyemizin yapması gereken projeleri yapamadığı için İl Özel İdaremiz devreye girdi. Bu projeleri biz hayata geçireceğiz. Ayağı yere sağlan basan, kaliteli ve yapılabilir projeler gerçekleştirdik. Zonguldak bu projelerden sonra hafta sonları Ereğli’ye veya başka illere kaçılan yer değil, gelinen yer olacak. Biz bütün Zonguldak’ın belediye başkanı olacağız, herkesi kucaklayacağız. Projeyi kim yaparsa yapsın hayata biz geçireceğiz.

Editör: TE Bilisim