14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak 28. dönem milletvekilliği seçimlerinde AK Parti Zonguldak Milletvekili  aday adayı olan 49 kişi 30 Mart 2023 Perşembe günü Ankara’da yapılacak mülakat toplantısına davet edildi. 

25 Mart 2023 tarihinde Alaborrina Restaurant’ta yapılan temayül yoklamasının ardından 49 aday adayının tamamı AK Parti Genel Merkezi tarafından aranarak, mülakat için Ankara’ya çağrıldı. 

Mülakatı kimler yapacak? 

28. dönem Ak Parti Zonguldak milletvekili aday adaylarının mülakatını Ankara’da AK Parti Genel merkezinde MK üyelerinden oluşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz başkanlığındaki Metin Külünk, Alaattin Aslan, Ayten Aydın, Samet Sefa Kaya’nın yer aldığı 9. komisyon üyeleri yapacak. 

Süreç nasıl işleyecek?

Temayül ve mülakat sonrasında kamuoyu araştırmaları ve incelemelerin ardından aday adayları ile ilgili 49 kişilik liste 10 kişiye düşürülüp raporlar bir üst kurula sunulacak.  Uzun süre incelemeler ve araştırmalardan sonra 8 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Erdoğan’ın başkanlık ettiği üst komisyon 5 kişilik nihai listeyi belirleyecek. Karar verilen Liste, 9 Nisan 2023 tarihinde Milletvekili aday listesi olarak Yüksek seçim kuruluna teslim edilecek.

Editör: TE Bilisim