AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, İl başkanlığı adaylığını açıklayarak, AK Partili Milletvekillerinin Zonguldak'a yaptığı yatırımları değerlendirdi.

Yapılan basın açıklamasında AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, AK Parti Zonguldak milletvekili Faruk Çaturoğlu, İl Genel Meclisi Necdet Karaveli, AK Partili Belediye Başkanları ve İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Tosun, parti binasında yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"14 Şubat 2015 tarihinde yapılan 5. Olağan kongre ile İl Başkanlığı görevine geldim.

Bu güne kadar 7 Haziran 2015 tarihinde ve 1 Kasım 2015 tarihinde iki Genel Seçim yaşadık.

16 Nisan 2016 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasa Değişikliği halk oylamasını gerçekleştirdik.

15 Temmuz tarihinde Fetullahçı Terör Örgütünün hain darbe girişimini yaşadık. Bu darbe girişiminde başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çağrıları ile halkımızla birlikte sokağa inip ülkemize, bayrağımıza ve demokrasimize sahip çıktık.

Teşkilat mensuplarımız ve milletvekillerimiz ile birlikte demokrasi nöbetleri tuttuk.

Sevgili basın mensupları,

Geçtiğimiz hafta sonu Bartın ve Karabük ak parti il kongrelerine katılan Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ı Devrek ilçemizde karşılayarak bir süre ağırladık.

Milletvekillerimiz, Sayın Valimiz, Belediye Başkanlarımız ve teşkilat mensuplarımızla karşılayarak ağırladığımız Sayın Başbakanımıza özellikle hava alanı, kara yollarımız ve hastane inşaatımız başta olmak üzere diğer yatırım ve çalışmalar ile ilgili raporlar sunarak hızlandırılması konusunda Sayın Başbakanımız talimatları verdi.

Değerli arkadaşlarım,

Göreve geldiğimiz 14 Şubat 2015 tarihinden bu yana milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla birlikte önemli çalışmalar yaptık.

Bunların en önemlisi 150 yıllık hayali barındıran, 1984 yılından bu yana her seçimde gündeme getirilip bir türlü başlatılamayan Filyos Projesini hayata geçirdik.

Filyos Liman İhalesi 18 Mart 2014 tarihinde yapıldı, 9 aralık 2016 tarihinde Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından temeli atıldı. Şu ana kadar mendirek ve dolgu çalışmalarında % 25 seviyelerine gelindi.

Görev yaptığımız üç yıllık süre içerisinde, Sapça, Üzülmez Ve Kozlu tünellerimiz yapılarak hizmete açıldı. Karayollarımızda çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. 2018 yılı sonuna kadar diğer çalışmalarda tamamlanacak.

Mithatpaşa Tüneli İle Kilimli Filyos yolunda çalışmalar hızla devam ediyor.

Göreve geldiğimizde 48 adet olan ikili eğitim gören okul sayısı eğitim alanına yapılan yeni yatırımlarla derslik sayısı artırılmış olup 8 adete düşürüldü. 2018 yılı  sonunda ikili eğitim gören okul sayısı kalmayacak.

2014 yılında başladığımız doğalgaza geçiş süreci ile il merkezi başta olmak üzere 7 ilçemize doğalgaz verilmiş olup, beldelerimizin de doğalgaza geçme çalışmaları başlatılmıştır. İl merkezi ve ilçelerimizde doğalgaz kullanım oranı % 60 seviyelerine ulaşmış durumda.

Sevgili arkadaşlar,

Diğer ve önemli bir konu da Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü verdiği ve 800 bin çalışanımızı ilgilendiren taşeron işçilerimizin kadroya geçirilmesi hususudur.

Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan bakanlar kurulu toplantısında alınan ve Cumhurbaşkanımızın onayından sonra pazar günkü Resmi Gazetede yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya alınma konusu yasalaşarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Bu yasa ile 4 aralık 2017 tarihinden önce işe başlayan ve halen çalışmakta olan taşeron işçilerimiz KHK ile kadroya geçme imkanı bulmuşlardır. Tüm çalışan taşeron işçilerimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Değerli basın mensupları,

Bilindiği gibi il teşkilatımızın 6. Olağan Kongre tarihi Genel merkezimiz Teşkilat Başkanlığı tarafından 20 Ocak 2018 olarak belirlenmiş olup, kongremizin coşku içinde ilimize yakışır bir şekilde gerçekleştirmek için  çalışmalarımıza başladık.

Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın ve Teşkilat Başkanımız Mustafa Ataş'ın yüksek takdirleri ile İl Başkanlığına yeniden adaylığım uygun görülmüştür.

Cumhurbaşkanımızın 7 düvele karşı verdiği vatan mücadelesinde onu asla yalnız bırakmayacağız.

Vatan için, millet için, mukaddesat için durmak yok, yola devam diyoruz.

20 Ocak 2018 Cumartesi günü Site Spor Salonunda saat 13.00'te yapacağımız 6. Olağan İl Kongremize Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, bazı bakanlarımız ile Genel Başkan Yardımlarımız ve Milletvekillerimiz katılacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle 20 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 13.00'te yapacağımız 6. Olağan Kongremize tüm halkımızı davet ediyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan diliyorum, hepinize saygılarımı sunuyorum."


Editör: TE Bilisim