Çalışmaları yakından görme fırsatı bulan bazı yöneticiler yapılan çalışmalar karşısında adeta büyülendi.Zonguldak AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Türkiye’nin yüzyıl projelerinden biri olan Filyos Liman Projesi ve Doğalgaz arama projesinin yürütüldüğü sahaya giderek Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yetkililerinden bilgi aldı.

Belediye Başkanlarının da katıldığı Filyos gezisini değerlendiren İl Başkanı Avcı, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti hükümetimiz “Türkiye Yüzyılı” vizyonunu ortaya koyarken, bizlerde yakın bir gelecekte Kuzeyin Yıldızı, “Zonguldak’ımızın Yüzyılını” inşa ve ihya ediyoruz…

Filyos Vadisi Projemiz kapsamında, TPAO’ nun bizleri doğal gazla buluşturacak çalışmalarını, Belediye Başkanlarımız, İlçe Başkanlarımız, İl yönetim kurulu üyelerimizle yerinde görme fırsatımız oldu. Şu an bünyesinde, 7500 kişilik istihdam barındıran bu muhteşem proje, bizleri ülkemiz ve şehrimiz adına gururlandırdı.Burada yapılan muazzam çalışmalar için, Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Tpao’nun çok kıymetli Genel Müdürü Melih Han Bilgin ve çalışma arkadaşlarına kalbi şükranlarımızı arz ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin artan dış ticaretini karşılamak ve bölgesel bir aktarma merkezi olmasını sağlamak amacıyla Filyos Projesinin planlandığı bilgisini alan AK Parti heyeti, alanda yaptıkları incelemenin ardından Kanuni Gemisi önünde bu anı ölümsüzleştirirken, yapılan çalışmaları yakından gören bir çok yönetici adeta büyüledi.

Editör: TE Bilisim