AK Parti Zonguldak teşkilatı basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kozlu Coşkunoğlu Restoran’da gerçekleştirilen programa AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’ın yanı sıra İl Başkanı Zeki Tosun, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Kadın Kolları Başkanı Züleyha Arıman, AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci ve gazeteciler katıldı
Zeki Tosun, “göreve geldiğimiz günden itibaren milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, bakanlıklarımızı temsil eden il müdürlüklerimizle istişare ederek yapılan yatırımları, yapılacak yatırımları, eksikliklerin durum değerledirmesini gerçekleştirdik. İl müdürlüklerimizin teknik süreçlerine destek olarak yatırım,. Proje ve ihtiyaçları için bakan, bakan yardımcıları ve genel müdürlüklerimizle yüzyüze örüşerek taleplerimizi önem ve ihtiyaç dudrumura göre dile getirdik. 1 yıllık dönem değerlendirmesi adına ilimiz adına elde ettiğimiz kazanımları paylaşmak stiyoruz. Yapılan tüm çalışmalar neticesinde yapım sürecindeki çalışmalar ve yapılması planlanan çalışmaların Zonguldak halkı adına hayırlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızı sunarız. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyoruz. Bu döne Zonguldak için 4 yıllık dönemde çok güzel çalışmalar yapıyoruz ve yapacağız. İnşallah bu süreçte çok güzel şeyler hayata geçecek. Bizim bu süreçte tekilat olarak birliğimiz, braberliğimiz her daim vardır. AK Parti teşkilatları bir bütündür. Birlik ve beraberlik içinde Zonguldak’a faydalı olmak için eleimizden geleni yaıyoruz. Biz işimize bakıyoruz. Belediye başkanlarımızla, vekillerimizle beraber daha yaşanabilir kent haline getirmek için göç alan bir il olabilmesi için bütün başkanlarımız çalışıyor. Biz dedikoduya kulaklarımızı tıkadık. Arkadaşlarımızla beraber dava için gece gündüz çalışıyoruz. Başka da hedefimiz yoktur. Buradan Zonguldak’tan Recep Tayyip Erdoğan’a omuz verebiliyorsak, destek olabiliyorsak ne mutlu. Hepinize teşekkür ediyorum.
Ali Bektaş, “Bu AK Parti teşkilatının bir aile fotoğrafıdır. Kim ne derse desin birlikte bir bina oluşturulmuş. Kimse bu binadan bir çivi sökemez. Ben de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.
Kamil Altun, “10 Ocak Çalışan Gazetecler Günü’nüz kutlu olsun. Zaman zamancanınızı ortaya koyarak, adaletli hakkaniyetli olarak örev yaptığınız süreçte size sağlıklı bir çalışmalar diliyorum”
Ömer Selim Alan, “Bugün sizin gününüz. Demokratik ve şeffaf toplumların olmazsa olması basın, tarafsız medya. Objektif, bizlerin sizlere verdiği bilgileri objektif şekilde halkı bililendirme noktasındaki gayretlerinize şükranlarımızı sunuyoruz. Yıllardır beraberiz, bir aile gibi olduk. 31 Mart 2019’dan sonra Zonguldak’ta bir şey değişti. Bir hizmet yarışı başladı. Ben 2020 yılının 2019’dan daha geçeceği temennisiyle yeni yılın tüm hemşehrilerimize sağlıklı geçmesini diliyorum. 2020 yılında Zonguldak şantiye olacak. Hizmetlerin başlangıçlarının temellerinin atılacağı bir yıl olacak. Hizmetkar olmaya talibiz. Objektif, tarafsız, can siperane görev yapan siz değerli dostlarımızın gününü kutulyorum”
Necdet Karaveli, “Köyler oktasıda baarılı bir yıl geçirdik. Hem asfalt, hem su noktasında hem de köylerin diğer ihtiyaçları noktasıda iyi bir yıl geçirdik. Kasım 2019’da 2020 yılının bütçesini yaptık KÖYDES projeleriyle de sıcak asfalt çalışmalarına, ana grup yollarına devam edeceğiz. 707 km ana grup yolları var. Bunun sıcak asfaltını yapıp çalışmalarını südürmek istiyoruz. Köylerde nüfusu artırmak için çalııyoruz. İl ekonomsine katkı yapmak için Tarım İl Müdürlüğü ve dış müdürlüklerle çalışmalarımız sürüyor. İl Genel Meclisi olarak bütün bu nokktalarda istişare ederek inşallah hizmet noktasında gerçekten de ilimize güzel şeyler kazandırmak istiyoruz. İyi bir meclis var. Alana hakim bir meclis var. Arkadaşlar fedakarca çalışıyor. Sizin de emeğinize sağlık.
Polat türkmen, “Zongludak’ın önceliği olan alt yapı projeleri, Filyos Projesi’ni görüştük. Bu günlerde Mustafa Varank bey ile birlikte yatırımları görüştük.Bizim derdimiz sıkıntımız şu havaalanının mecut yapısını koruyabilmek ve uçakları kaldırıp indirebilmektir. Filyos Projesi hayata geçmeye başladığı zaman o havaalanınının yetmeyecği kesindir. Biz yeni bir havaaalanı yapılmaası adına ileriki zamanlarda gündeme getirmek k zaten bu ihtiyaçtır. Ama bugün mevcut havalananını çalıştırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Girişimlerimiz var. Bir taraftan valimiz uzatma ve alt yapı çalışmalarını başlattı. İmkanlar ölçüsünde bunları yapıyoruz. Uçak şirketleriyle anlaşmalar devam ediyor. Buraya genellikle zaten yazın uçaklar inip kalkıyor. Mevsimsel anlamda da Avrupa seferleri için yazın kalkacağı için bir problem yok. Mevcut olan problemleri de ortadan kaldırmak için, zemin çalışmaları için gayret sarf ediyoruz. Kafa karışıklığına sebep olacak durum yok.
Bubizim bölgemize bugünkü projelendiren, ihaleye çıkacak olan yatırımların toplamıdır. Bartın’la aramızdaki yol da var. Limana gidecek demiryou, liman bağlantı yolları da var. Projelendirilmiş, hayata geçirilecek olan işlerin toplamıdır. Bir yıl içerisinde böyle bir şeyi yapsanız ble imalatı bile mümkün değildir. 1 yıl içerisindeki işlerin toplamı 1.5 katrilyona yakın bir şeydir. Ana merkezlerden geçecek çalımaların ihalesidir. Ama toplamı projelendirilmiş, ihaleye çıkılacak olan toplam o miktardır. Zaten 5.5 katrilyonu 1 yıl içerisinde harcanması mümkün değildir.
Ahmet Çolakoğlu, “Çaycuma Tarım OSB ile ilgili soru vardı. Arazi tespit çalışması yapılmıştı. OSB yönetimi oluşturuldu. BAKKA ile yapılan ihaleyle sonuçlandırıldı. 2020 yılı yatırım programına Tarım OSB alındı. İnşallah bu yıl içerisinde alt yapı çalışmaları başlayacak. Bölgnin lokomotif bir projesi olacaktır. Burada çalışacak personel sayısı 5 bin olur 10 bin olur. Şu anda havaalanımız yapılan çalışmalarla beraber 2 bin 200 metreye kadar çıkacak. Uzatmayla beraber Airbus 320 uçakları da inerek bu havaalanı daha etkin hale gelecek. OSB ‘ler ile beraber havaalanında gelişmeler, yer değişmeler olabilir.
Hamdi uçar, “10 Ocka çalışan gaseteciler gününü kutluyorum. Uzun yıllar basın camiasıyla birlikteyiz. Yapıan çalımalarımızı sizlerin aracılığıyla vatandaşşlarımıza tanıtma imkanı buluyoruz. Konuları tartıyıyoruz. Katkı sağlıyorsunuz. Zonguldak’a hizmet etmek için birikte olacağımızı, çaba sarf edeceğimizi, aksi düşünen arkadaşlarımıza muhalefet edeceğimizi bilmenizi istiyorum. Üniversite kampüsünün artmasının yanı sıra nitelikl hale gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Tıp fakültesine katkı sağlanması, il sağlık müdürlüğümüzün çalışmalarına katkı sağlıyoruz. Hem strateji başkanımız, hem de cumhurbaşkanımızın yakınen ilglendiği tıp fakültelerinin madd i anlamda sıkıntılarını ortadan kaldırmak için yeni bir proje yapıldığını söyleyebilirim. Ereğli ile ilili fakülte yapılması konusunda uzun bir uğraş vardı. Bürokratik engellerin ortadan kaldırılması için çalışmalar oldu. Biz bir takım girişimlerde bulunduk. Burada fakültenin yapılması ile ilili alt yapı çalışmalar bittiğni, önümüzdeki günlerde ihaesinin yapılacağını ve fakülte binasının yapılacağını söyleyeilirim. Fakültelerin idari binalarının yenilenmesi le ilili ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Perde arkasında konularla yakınen ilgilendiğimizi bilmek istiyorum.
Kozlu büyük ilçeerimizden bir tannesi. Noterin burada olması lazım. Belediye bakanımızla gecen hafta görüştük. Konuyu bakanımıza ileteceğiz. Buraya noter gelmesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Polat Türkmen, “İşçilerimizi devlet sokakta bırakacak hali yok. Sadece durdurma işsizlikle ilili değildir. Bir taratfn da TTK kömür veriyor. Biz bunlara da çare bulmaya çalışıyorz. Eren enerji kömürü alacak. Görümelerini yaptık. Bir taraftan da çok haklı olarak havanın kirli olmaması iyle ilgili çalışma olması gerekiyor. Zorlayıcı tedbirlerin de olması gerekiyor. Filtrenin takılması yenilenmesi kullandığı kömür miktarıyla da orantılı. Büyük bacalar 1-1.5 yılı buluyor yapılması. TTK’nın ve özel sektörün kömürünün kullanılması için eren enerji böyle bir problmein çözümünde bize katkıları oluyor. Öteki santralin de filtreerinin yapılıp açılmasını en yakın zamanda yapılması kanaatindeyim. Bakanlıklar arası tohplantılar başladı. Projeleri yapan fabrikalar veya atölyerle iiliiilgili de çalışmalar başladı.
Statla ilgili il müdürümüzle Ankara’daydık. Bakan yardımcıları ve genel müdürlerle görüştük. Bu seneki yatırıma alındı. Yapılacak. Ama şunu söyleyeyim. Spor bir sektör oldu. Tamamen parasal hadise. Buradan çok iyi sporcular yetiştirdik. Kilimli’den çok fazlaca milli sporcu çıktı. O şehrin ve herkesin sahip çıkmasıyla ilgilidir.
Zonguldak’ın derdi büyük. Sıkıntımız büyük. Enerjinin, sanayinin olduğu bölgelerin sıkıntıları da büyük olur. Bir sürü alt yapı, diğer problemlerimiz var. Allah aşkına bizim teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız, il başkanlarımız, milletvekillermiz inanın söylediğiniz olaylar sizin için kıymetlidir, bizim için de kıymetlidir. Biz böyle yanlış oyan şeyi içimizde barındırmayız. İtiar kaybına yol açabilmek çin sokakta söylenen sözlerdir. İçimizde yanlış yapan bir kişiyi zaten barındırmayız. AK Parti bu tip hadiselerle ilili çok duyarlıdır. Hiçbir hizmette adı sanı duyulmayan siyasiler bizi vatandaşla karşı karıya getirmek istiyor. Paralarınızı çar-çur ediyor yiyor. İsraf meselesi çıktı. Onun üzerinden yürüyor. İş yapanların eksikleri olur, hataları olur. Bizim araştırmadığımıız hiçbir şey yok. Bizi neyle suçlayabileceklerini biliyoruz. Başka yapabilecekleri bir şey yok. Rüşvet alıyorlar, israf ediyorlar. Başka konu yok. Ben Zonguldak’ın kaybedilecek olaylar değil, tam tersi olmalıdır. Bu tip olaylar muhalefetin ortaya koymaya çalıştığı şeylerdir.
LEBİ DERYA SORUSUNA CEVAP
Hamdi Uçar, “Hepinizle uzun yıllar zaman zaman bir araya geldik. Aslında basın camiasının ötesinde bir aile olduk. Siz kalemlerinizi Zonguldak’nı menfaatine olabilecek konularla meşgul edin. Yoksa birisine çamur atmak için yazarsanız kendinize yazık edersiniz. Birlik beraberlik yakalamışız, lütfen bizi yanlış yatığımız konularda eleştirin. Eğer siz bu şehri seviyorsanız, yatırım yapılmasını istiyorsanız biz birlik ve beraberlik diyoruz. Biz bu rahmet ve bereketi Zonguldak’a kazandıralım. Sizle brlikte bu sürece katkı verelim. Ben 15 yıldır teşkilatların içindeyim. İftiralar atıldı, çok şeyler yaszıldı. Hiçbir tanesi de ispat edilemedi. Lebi derya’da üç dairesi varmış denilince arkadaşlara gidin yönetimde 3 anahtarım varmış gidin alın dedim. 15 yıl önce yüzü gözükmeyen bir kişinin videosu şimdi paylaşılıyor. Kimsen açıça benden aldı de. Çık açıkla. Böyle teşebbüste bulunanlarla ilili yargıda hesabını verecekler. Yargda hesap vermenin ötesinde böyle bırakın bizim amacımız halisane duyularla birlik beraberlik yakalamışız. Halk bize yetki vermiş. Zonguldak’ı ayağa kaldırın. Bunun haricinde söylenen yazılan hiçbir şeylere tibar etmiyoruz. Bununla uğraşan arkadaşlarımla söylüyorum özellikle. Dedikodu yaparak, iftira atarak, çamur atarak uğraşıyorsanız beyhude yapıyorsunuz. Alnımız ak, hizmet etmeye devam edeceğiz.
Editör: TE Bilisim