AK Parti Zonguldak 5. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi Alaborina restoranda yapıldı. Mevcut başkan Züleyha Arıman'ın aday olduğu 5. Olağan il kadın kolları kongresine tek liste halinde gidildi.

Kongreye, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Milletvekili Özcan Ulupınar, Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ak Parti il başkanı Zeki Tosun, Merkez ilçe başkanı Mustafa Çağlayan, AK Partili belediye başkanları, ilçe teşkilatları ve partililer katıldı.

Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan heyeti oluşturularak konuşmalara geçildi.

Kongrede bir konuşma yapan mevcut başkan Züleyha Arıman şunları söyledi;
" 17 beldemizin, 4'ünde kongre ve 13'ünde atama ile belde teşkilatları, sonrasında da 7 ilçemizde Kongrelerimizi yaparak il kongresi öncesi bütün hazırlıklarımızı tamamladık. 2009'da Zonguldak il belediye meclis yle ile dahil olduğum ak parti ailesi nde, il kadın kolları yerel yönetimler Başkanlığı, ardından bir yönetim kurulu üyeliği ve 2015'te atama ile girdiğim il kadın kolları başkanlığını bugüne kadar devam ettirdim. Asırlardır süregelen Türklerin bağımsızlık mücadelesinin en önemlilerinden olan Çanakkale Zaferi'nin bugün 103. Yıldönümü, böyle bir güne kongremizin tevafuk etmesi de benim için de çok manalıdır. Aziz milletimizin en büyük bağımsızlık mücadelesi olan Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü ben de kutluyor ve ülkemizin bir daha Kurtuluş Savaşı gibi savaşlarla karşılaşmamasını temenni ediyorum. Bugün olduğu gibi aslında bugün de bağımsızlığımızı kurma mücadelesi veriyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve tüm Türkiye olarak üzerimizde sahnelenen kirli oyunları bozmak, Müslüman mazlumların ruhlarını şağıda etmek için birbirimize ve davamıza sımsıkı sarılmalıyız. Rabbim bu kutlu yolda, duası duamıza karışmış tüm dava arkadaşlarımıza ve cumhurbaşkanımız sevgili Recep Tayyip Erdoğan'ı muaffak ve muzaffer eylesin."

Ardından bir konuşma yapan il başkanı Zeki Tosun, şöyle dedi;
"Bir milletin küllerinden doğuşunun, yeniden Şahlanışını simgesi, cihana karşı yazılmış destanımızın ve milli ruhumuzun uyanışı olan Çanakkale Deniz zaferimizin 103. yıldönümünü kutluyor tüm şehitlerimize ve hayatını kaybeden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Türk milleti olarak 15 Temmuz şanlı direnişin ardından bugün 58. gününe girdiğimiz Zeytindalı Harekâtı ile yeniden tarih yazarak Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde ile Afrin tamamen terör konusundaı'ndan temizlenerek silahlı kuvvetlerimizin kontrolüne girmiş bulunmaktadır. Türk milleti mazlumların yanında olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. 26.750 hanım üye bulunan AK Parti Kadın Kollarımız, 16 yıldır büyük bir özveriyle hizmet etmiş, yapılan tüm seçimlerde gerçekleştirilen her organizasyonda hep ön planda yer almış, kar, kış, soğuk, sıcak, yağmur, çamur demeden partimizin mi teşkilatımızın güçlenmesi için var güçleriyle çalışmışlardır. 2019 yılında yapılacak yerel seçimleri ile milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde ve 2023 hedefinde yine kadınlarımıza büyük görevler düşmektedir. Hanım kardeşlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada üzerlerine düşen görevlerini yerine getireceklerine inancım tamdır. Türkiye barışın, huzurun, kardeşliğin, değerlerin, yeniliklerin adresi olacaktır. Bugüne kadar, Türkiye'de millet sevdasını yüreğinde bayrak gibi taşıyan başta cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm teşkilatlarımızda hedeflerimize doğru kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz."

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da kongrede yaptığı konuşmada, "Tüm teşkilâtlarımızın eğitilmesi lazım. Bugün önemli bir tarih. 18 Mart Çanakkale'nin geçilmez olduğunun dünyaya ilanıdır. Çanakale geçilmedi geçilemez. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Sınırlarımızda terör devletine izin vermemek için yaptığımız operasyonda Afrin şehir merkezine girdik. Cumhurbaşkanımız önderliğinde yapılamaz denileni yaptık" dedi.

İşte Yönetim Kurulu:

 

 
Editör: TE Bilisim