Müstakil evlere olan ilgi her geçen gün artıyor. Klasik betonarme yöntemiyle üretilen konutların uzun süren inşa süreçleri ve yüksek maliyetleri vatandaşı alternatif ev arayışlarına yöneltti. Oluşan bu talebe en iyi çözümse konteyner üretim sektöründen geldi. Karmod Türkiye’nin her iline tek tırla sevk edilerek sadece 6 saatte kurulumu tamamlanan konteyner ev modelini geliştirdi.

Vatandaşın konut beklentisini en iyi şekilde karşılayabilmek için harekete çalışma başlatan konteyner üretici firmalardan Karmod yeni konteyner ev modelini satışa sundu. Bu doğrultuda firma; konforlu, uzun ömürlü, hızlı üretimli ve aynı zamanda ekonomik konut beklentilerine özel konteyner ev tasarlayarak üretime başladı.

Yeni geliştirilen ev özellikle orta gelirli vatandaşların oldukça ekonomik bütçelerle müstakil ev sahibi olmasının yolunu kolaylaştırıyor.

Konteyner eve ilgi büyük

Yeni nesil konteyner sistemiyle uzun ömürlü kulanım şartlarına uygunluğa sahip 2+1 konteyner ev modeline ilgi büyük. Eve olan ilgi ekonomik konteyner ev fiyatları nedenine bağlansa da bunda sadece 6 saatte kullanıma hazır kurulumun da etkisi büyük. 42 m2 büyüklükteki bir ailenin konforlu kullanımına özel bu ev Türkiye’nin her yerine tek tıra yüklenerek sevk ediliyor. Sevkiyatın tamamlandığı anda bölgede hazır edilen Karmod kurulum ekipleri konteyner evin vinç yardımıyla kurulumuna başlıyor. En fazla altı saat içerisinde bu özel konutun kurulumu tamamlanarak kullanım için anahtarı ev sahibine teslim ediliyor.

‘’Arsam küçük, çok fazla da müstakil ev için param yok.’’ Diyorsanız şayet size özel çözüm de var. Yine 2+1 plana sahip verandalı 35 m2 konteyner ev tam size göre. Çok ekonomik konteyner ev fiyatıyla siz de kolayca müstakil ev sahibi olun. Üstelik Türkiye’nin neresinde isterseniz orada. Bu modeldeki ev de sadece 3-4 saatlik kurulum sonrası kullanımınıza hazır. Aynı gün yeni evinizde ailenizle birlikte yaşamaya başlayabilirsiniz.

Konteyner evle usta arayışına son

Müstakil konut kullanımlarına özel konteyner ev modelinin en büyük avantajlarından biri de hiçbir şekilde ustaya ihtiyaç duymaması. 42 m2 ev Karmod’un modern tesislerinde yeni nesil konteyner sisteminde ön üretim yapılıyor. Fabrika ön üretiminde evin duvar ve çatılarıyla beraber elektrik ve su tesisatları sistemleri de hazırlanıyor. Demonte sevk edilen konteyner ev kullanım yerinde Karmod uzmanlarınca çatı örtüsüne varana kadar montajlanarak oturuma hazır teslim ediliyor. Her aşamada usta aramanıza gerek kalmadan oturumunuza hazır şekilde yeni evinizin anahtarı elinize teslim ediliyor.

Konteyner ev nasıl üretiliyor ve neden usta gerektirmiyor kısaca bir göz atalım. Konteyner yapılar tam yapı güvenliği kazandıran metal şase sistemi üzerine inşa ediliyor. Alt ve üst şase özel kalınlıkta taşıyıcı metal dikmelerle birbirine cıvatalı sistemle bağlantılanıyor. Üretimde kaynak kullanılmıyor. Otomotiv sanayinde kullanılan sistemle boyanan yapıla özgü bu şaselerle tam yapı güvenliği sağlanıyor. Deprem gibi tabi olaylarda yapı zarar görmeden ayakta kalıyor.

Konteyner evin duvar ve çatı sistemi sandviç panel sistemiyle birbirine geçmeli olarak henüz üretim esnasında montajlanıyor. Elektrik tesisat sistemi eve özel projeli olup tam yangın güvenliğine sahip. Üretim esnasında projeye göre bant hattında kablolamalar, anahtar ve prizler, sigortalar ve kutusu, aydınlatma armatürleri montajlanıyor. Üretimin her aşamasında kalite kontrol sistemine tabi tutularak tesisat güvenliği son aşama test ediliyor. Tesisat yapı arkasında hazırlanan özel buattan ana akım şebekeye kolayca bağlantı yapılabiliyor.

Konteyner evin atık ve temiz su tesisat sistemi yine özel projeli sisteme sahip. Mutfak evyesi ve tuvalet ünitesi içerisinde modern evlerde kullanılan ünite ve armatürler özellikle tercih ediliyor. Sevkiyat öncesi atık ve temiz su tesisatları montajlanarak yapı arkasında ana şebeke bağlantısı yapılacak şekilde hazır hale getiriliyor. Tuvalet ünitesi klozet, duş teknesi ve batarya, musluklar, rezervuar, tuvalet havalandırma menfezi, havluluk gibi aksesuarlara kadar hazır montajlanıyor. Sevk edildiği yerde yan yana getirilen özel konteyner üniteleri cıvatalarıyla birleştirilerek montajlanıyor. Çatı makas ve özel metal kiremit örtüsü de montajlanan konteyner ev anahtar teslimi kullanımınıza hazır hiçbir ustaya ihtiyaç duymadan size teslim ediliyor.

Konteyner ev sandviç panel sistemiyle enerji tasarruflu

Müstakil konut beklentilerine özel tasarlanan konteyner evlerin duvar ve çatısı tamanen sandviç panel sistemi kullanılarak üretiliyor. Karmod yeni nesil konteyner duvarları 50 mm sandviç panel kalınlığına sahip. Çatı sandviç panel kalınlığı ise tam 125 mm ile benzerlerinden çok üstün. Karmod konteyner evlere özgü bu kalınlık yapıya yüksek oranda enerji tasarrufu kazandırıyor. Kışın en soğuk günlerinde klima veya diğer elektrikli ısıtıcılarla en az enerji harcanarak konteyner ev sıcacık oluyor. Elektrik bulunmayan yayla gibi alanlarda ise ev içerisinde soba kurularak ısıtma sağlanabiliyor. Sandviç panel sistemin sağladığı avantajla yazın sıcağında bile ev oldukça serin iç ortama sahip oluyor. Bir de ekstra çatı örtüsü yalıtım üstünlüğünü daha da artırıyor. PVC çift ısı camlı pencere ve özel sac panel kapı sistemi enerji tasarrufuna ekstra katkı sağlıyor. Özel çatı kenet sistemiyle yapının tam sızdırmazlığı sağlanıyor.

Editör: TE Bilisim