27 yıldır BRTV’yi her türlü zor şartlara rağmen dimdik ayakta tutmaya ve 9 yıldan bu yana da Milli uydumuz Türksat’tan, D-smart ve Digitürk platformlarından yayın yapmaya devam ediyoruz. BRTV’yi ve Anadolu Yayın Platformu’nu Uşak merkezli Ege’nin kanalı Egem Tv’nin Yönetim Kurulu Başkanı Soner Demiröz ne güzel anlatmış. Soner Kardeşimizin yazısından geniş bir özeti mutluluk ve gururla paylaşıyorum;

Türkiye’de ve Yurt Dışında Uşak Rüzgarı…

Genelde hep başkalarına ait haberler yapan, haberci grubumuzun bu yazısı ile, biraz da kendimizi haber yapmış olduk.

26 Ekim, akşam saat 20.00 ile 21.30 arasında, Anadolu Televizyonları Ortak Ulusal Uydu yayın platformunda, Anadolu’nun ekranı BRTV ve Egem TV, Zonguldak Elmas TV, Kilis TV 79, Hatay TV, Bursa Kanal 16, Ordu A52 TV, Sivas SRT TV, Ünye Çakır TV, Adana CRT TV, Osmaniye ORT TV, Urfa Ruha TV’de yayınlanan, Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın’ın katıldığı, duayen gazeteci Ali Osman Aşcı’nın sunduğu, Egem TV de yayınlanan, Bölgenin Gündemi programı, Ülke genelinde ve Yurt dışında çok ses getirdi.

Egem TV’nin de, Ege Bölgesi yayınlarının proje ortağı olduğu, 7 bölgeden, Anadolu Televizyonlarının oluşturduğu, Anadolu Televizyonları Ortak Uydu Ulusal Yayın Platformu [AYP] kanalı, Digitürk, D-Smart, Türksat Uydusu ve birçok cep telefonu ve bilgisayar uygulamalarından da yayın yapan, BRTV’de ki bu program Uşaklılara ulaştırıldı.

Türk-sat ve diğer yayın uygulamaları ile tüm yurt dışı ve yurt içindeki izleyiciler, özellikle Uşaklılar kadar, Uşakla ilişkili olan ve Uşak’ı merak eden veya Uşak’ı öğrenmek isteyenlerde, Başkan Mehmet Çakın’ın programını ilgiyle izlediler.

Türkiye’deki ve Yurt dışındaki, Digitürk, D-Smart ve Türksat uydumuzun ulaştığı tüm mecralarda ,Uşak ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın vardı.

Egem TV stüdyolarında hazırlan ve  ANADOLU’NUN EKRANI BRTV  haricinde de 10 ayrı televizyonda yayınlanan, Başkan Mehmet Çakın’ın ,yaklaşık bir buçuk saatlik kesintisiz programı, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Anadolu Televizyonlarının ortak ulusal uydu yayın platformu kanalı, ANADOLU’NUN EKRANI BRTV ile artık, Uşak haber ve programları, tüm ülkemizde ve yurtdışında ses bulup yayınlanacak.

Özellikle her gün Saat 17.00 ile 18.00 arasındaki Uşak haber ve özel programlarını takip eden, Uşaklılar yine her Salı günü saat 20.00 deki özel Uşak programlarını da artık büyük bir dikkatle takip ediyorlar.

Bir birinden değerli, Anadolu televizyonlarının oluşturduğu ortak ulusal uydu yayın platformunda, BRTV ile birlikte, Sivas, Bursa, Hatay, Osmaniye, Ünye, Urfa, Adana, Ordu, Kilis, Zonguldak, gibi vilayetlerde yukarıda belirtiğimiz kanallarla yayınlarına başladı.

Anadolu Televizyonları ortak ulusal yayın platformunda, Uydu Kanalımız Anadolu’nun ekranı BRTV‘nin, Ege bölgesinin Uşak merkezli, Kütahya, Aydın, İzmir, Denizli, Muğla, Manisa, Afyonkarahisar gibi tüm il ve ilçelerindeki yayınlarını EGEM TV yapıyor.

Her bölgenin kendi haber ve programları ile yayınlarını tüm ülkemiz ve yurt dışına ileten BRTV bu çeşitliliği ve geniş coğrafi yayın alanı ile kısa sürede kendini gösterdi ve büyük izlenme ve takip oranlarıyla, tüm Anadolu’nun ekranı olma yolunda hızla ilerliyor.

Türkiye’de başka bir benzeri olmayan ve ilk olarak uygulanan, AYP projesi her bölgenin, yerel haberleri kadar ulusal haberlere de yer veriyor.

Anadolu Televizyonları Ortak Ulusal Uydu Yayın Platformu [ AYP ] Ankara merkezde de çok kısa bir süre sonra faaliyete açacağı, merkez Ankara stüdyoları ile de özellikle illerimizin sorunlarına çözüm olabilecek kurum ve yetkililerini, vilayetlerimiz deki yetkililerle buluşturacak, ortak konular, ortak sorunlar ve ortak çözümler konuşulacak, her bölge kendi iline çok ciddi katkılar sunacak.

BRTV artık Anadolu’nun kanalı olarak, uzaktan kumandalarımız da, Sivas’ın, Ordu’nun, Adana’nın, Urfa’nın ,Hatay’ın, Ünye’nin, Bursa’nın, Osmaniye’nin, Kilis’in Zonguldak’ın ve Uşak Merkezli olarak Uşak’ın ,Kütahya’nın, İzmir’in  ,Aydın’ın ,Muğla’nın , Denizli’nin, Manisa’nın, Afyonkarahisar’ın da ortak ulusal sesi , gözü ve kulağı olarak, ülkemizin en geniş kapsamlı ulusal yerel televizyonu olacak.

Bu projede çok ciddi özveri ve emeği bulunan tüm arkadaşlarımız nezdinde,

BRTV’yi Anadolu’nun televizyonu yapan, Sayın Mehmet Çetinkaya ve Anadolu televizyonlarını toparlayıp bir araya getirip projeyi uygulayan, AYP başkanı Sayın Şakir Güreli saygı ve sevgi ile anıyoruz.

EGEM TV’Yİ UYDUDAN İZLEMEK İÇİN UYDULARINIZI ANADOLU TELEVİZYONLARI ORTAK ULUSAL UYDU YAYIN PLATFORMU BRTV’YE AYARLAYIN. HER GÜN SAAT 17.00 DE VE SALI GÜNLERİ AKŞAMI SAAT 20.00 MUTLAKA UŞAKI GÖRECEKSİNİZ.

ANADOLU EKRANI BRTV’Yİ İZLEMEK İÇİN FREKANS BİLGİLERİMİZ: TÜRKSAT 4A UYDUSU FREKANS: 12265 SEMBOL: 27500 POLARİZASYON: V (DİKEY) FEC: 5/6

DİGİTRÜK TÜRKSAT PAKETİ 678. KANAL, D-SMART 237. KANAL’DAN DA YAYINLARINI SÜRDÜREN BRTV’Yİ AYRICA CEP TELEFONU, TABLETLERİNİZE UYGULAMASINI İNDİREREK VE SOSYAL MEDYA PLATFORMALARINDAN DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim