ADBLUE İPTALİ

ADBLUE İPTALİ

Adblue İptali Nedir?

Adblue İptali Nasıl Yapılır?

Aracımda Adblue arızası var ne yapmalıyım?

Tüm araçlarda adblue iptali mümkün müdür?

Adblue İptali Nedir?

Euro 4, 5, 6 Emisyon formları sınırlarında üretilen Kamyon, Tır, Çekici, Otobüs, İş Makinası (Beko Loader, Excavator, Asfalt kırıcı vb.), Tarım araçları (Traktör, Biçerdöver, Patoz vb.) ve Binek arabalarda bulunan SCR sisteminin (Adblue) iptal edilmesidir. Marka ayırt etmeksizin (New Holland, Case, Caterpillar, Peugeot, Renault, Volvo, Mercedes Truck, Scania, DAF vb.) adblue iptali yapılabilir.

Adblue İptali Nasıl Yapılır?

Bu işlemin yapılabilmesi için 2 ana yol bulunur. İlki Emulatordür (Örnek:Mercedes Euro 6 Adblue Emulator). Emulatörler, SCR sisteminin iptali için araca takılan ve araç üzerinde kalan cihazlardır. Çoğunlukla CAN hattına bağlanan bu emulatörler sayesinde araç bilgileri SCR sisteminden değilde emulatör üzerinden almaktadır. Bu sayede aracın adblue sisteminde sorun olsa bile gösterge ekranında adblue arızası göstermez.

İkinci yolda ise aracın Motor Beyni özel cihazlar sayesinde okunarak Dosya üzerinden işlem yapılır. Bu yolda SCR ve DPF sistemi ile ilgili bilgiler Adblue Emulator yolundaki gibi simüle edilmek yerine tamamen beyinden silinirler.

Aracımda Adblue arızası var ne yapmalıyım?

Eğer göstergede adblue uyarısı görüyorsanız ya da serviste arıza tespit cihazı bağlandığı zaman adblue arızası görüyorsanız bunun iptali için bize başvurabilirsiniz. Bazı yerler adblue uyarısı silme yaparak aracı geçici bir süreliğine çözüme ulaştırabiliyorlar.

 Örnek olarak Fiat Egea Adblue arızası aldığınızı varsayarsak, bunun iptali yerine arızayı silip gönderebiliyorlar. Fakat biz Metadiag ve MetaECU olarak adblue sistemini tamamen araçtan kaldırmaktayız.

Tüm araçlarda adblue iptali mümkün müdür?

Binek Otomobiller için adblue sistemini, DPF sistemini, EGR sistemini iptal etmek için bir emulator bulunmamaktadır. Bu yüzden binek ve hafif ticari araçlarda Adblue ve DPF iptali için Dimsport ürünleri ya da ECU okuyabilen başka bir cihazla ECU dosyasının okunup üzerinde işlem yapılması gerekmektedir.

Kamyon, Tır, Çekici, İş makinası, Tarım araçları gibi araçlarda hem adblue emulator ile hem ECU yazılımı sayesinde SCR DPF ve sistemlerin kapatılması mümkündür. Eğer aracınızda EGR arızası varsa yazılım ile bunuda çözmekteyiz.

Adblue Çözümlerimiz için www.ecudna.com online e-ticaret sitemizi inceleyebilir, tek tıklama ile en iyi fiyat garantisi ile aracınızdaki adblue arızasını giderebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim