Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Elmas Televizyonunda 'Gündem' programında Gamze Taşdemir'in sorularını yanıtladı.

Zonguldak'ta tedbirlere uyulmaması durumunda üçüncü dalganın kapıda olduğunu vurgulayan Güner, aşılama işleminin de öneminden bahsederek: 'Sırası gelen mutlaka aşısını olmalıdır' dedi.

'ARALIK AYINDA 900'Ü GÖRDÜĞÜMÜZ OLDU'

Koronavirüs tablosundan bahseden Güner: "Bugün ki yaşadığımız tablo geçtiğimiz Ağustos, Eylül aylarında ki duruma benziyor. Hız birden yukarıya gidebiliyor. Kırılma noktasına gelmememiz gerekiyor. Kasım 15'e kadar vakalar iyiydi ve sonrasında pik yaptık. Salgının ilk döneminde 30 büyükşehir ve Zonguldak olmuştuk ve günlük ortalama vakamız 40'tı. Bu dönemle aynı. Aralık ayında 900'ü gördüğümüz oldu. O günlere bir kez daha dönmek istemiyoruz. Birinci, ikinci derken dikkat etmeyip tedbiri elden bırakırsak üçüncü dalga kapımızda" dedi.

'BİR BÜYÜK DALGA GELİRSE BAŞARABİLİRİZ GÜVENİMİZ VAR'

Hastanelerde ki son durum hakkında bilgi veren Güner: "Yaz döneminde Zonguldak'ta ki durum iyiydi. Mayıs ayının sonuna kadar Türkiye'ye gelmesi beklenen aşı gelirse Haziran ayı sonunda normale döneriz gibi geliyor. Sırası gelen aşısını olsun. Sırada artık güvenlik güçleri var. Yeter ki aşı olabilelim. Türkiye olarak aşıya çok yatkınız. 40 bine yakın aşı polikliniğimiz var. Aralık ayında geçirdiğimiz dalganın çok büyük olduğunu söyleyebilirim. Hiç bir hastamız yoğun bakımda yer yok denilmemiştir. Hasta mağduriyeti yaşanmadı. Bu konuda hastanelerimiz çok büyük sınav verdi. Bir büyük dalga gelirse başarabiliriz güvenimiz var."

Editör: TE Bilisim