TÜRK Nöroşirürji Derneği Spinal ve Preferik Sinir Cerrahisi grubu bağlı 60 Beyin cerrahisi ve omirilik cerrahı Amasra'da eğitim toplantısı düzenlendi.

Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Preferik Sinir Cerrahisi grubu ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanlığının ortalaşa düzenlendiği eğitim toplantısı Amasra'daki bir otelde başladı.

Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Preferik Sinir Cerrahisi grubu Geleneksel 4. Anadolu Toplantıları kapsamında Amasra'da 2 gün sürecek toplantıları başladı. Türkiye'deki Devlet ve Özel Üniversitelerinde görevli 60 Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanlarının katıldığı toplantının sabahki bölümünde tecrübeler aktarıldı. 4 oturumda gerçekleştirilen toplantılarda Ana Bilim Dalı Başkanları gerçekleştirilen Ameliyatlarda yaşanan olumlu olumsuz komplikasyonlarını katılımcılarla paylaşarak, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Preferik Sinir Cerrahisi grubu Başkanı Prof.Dr. Kadir Kotil, yaptığı açıklamada, "Buradaki eğitimimize Üst kıdem hocalarımız ve orta kıdem hocalarımız var. Burada güncel sorunların algoritmalarını çizdiler. Bunların genç meslektaşlarımıza özellikle şu anda kursiyer olarak yada, katılımcı olarak bizlere dinleyen meslektaşlarımıza mesajlarımız oldu. Yaptıkları ameliyatların komplikasyonlarını nasıl yöneteceklerini anlattık. Her hastalıkta kısa kası bilgiler vererek, onların yetişmelerini katkıda bulunduk. Amacımızda başarılı olduğumuzu gördük."dedi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Murat Kalaycı, Dernekle ortaklaşa düzenlenen bu eğitim toplantısının genç doktorlara yön vereceğini söyledi.

 

Editör: TE Bilisim